Кметът Мелемов е поканил колегите си градоначалници от областта на втората премиера на „Невястата”

Кметът Мелемов е поканил колегите си градоначалници от областта на втората премиера на „Невястата”

По инициатива на Мелемов, 78 деца от НУФИ „Широка лъка” гледаха безплатно премиерата на музикално-танцовия спектакъл

Кметът Николай Мелемов е поканил колегите си градоначалници от областта на втората премиера на уникалния музикално – танцов спектакъл „Невястата”, съобщи гл.художествен ръководител на ФА „Родопа” Адриан Петров. Той посочи, че по инициатива на Мелемов, 78 деца от НУФИ „Широка лъка” и техните преподаватели са гледали безплатно първата премиера.

„От името на колегите от ансамбъла искам да благодаря на кмета Мелемов за отношението и помощта, която ни оказва при реализирането на творческите ни проекти, защото културата и фолклора са нещото, което ще ни съхрани и ще ни остави идентични”, посочи Петров.

Припомняме, че поради огромния зрителски интерес на 27 октомври т.г. от 19.00 часа в зала 1 на РДТ ще се състои втората премиера на „Невястата”. Билети може да се закупят все още от касата на театъра. Според оценките на публиката и специалистите спектакълът носи магията на Родопите и е впечатляваща музикално-танцова интерпретация на емблематичната за Смолян легенда. Отзивите за постановката са изключително положителни. Премиерата на „Невястата” беше представена пред смолянската публика на 19 октомври т.г. в навечерието на Празника на града, като много по-рано преди това билетите бяха изкупени. С него ансамбъла даде началото на новия си творчески сезон. Музиката е оригинална, обработка на Николай Балабанов. Свързани са много от популярните родопски мелодии, които са за сватба, веселие, любов. Хореографията в голямата част е на Сийка Василева, а другите двама хореографи са Спас Стойнев и Стефка Барбудова. Либретото и режисурата са на Адриан Петров.

След Смолян, спектакълът ще бъде представен в 12 областни града, а за финал се обмисля идеята да бъде представен в зала 1 на НДК през пролетта на следващата година.

„С този спектакъл заявихме във фолклорното пространство за пореден път, че ФА „Родопа” е жив, съхранен и работи с добри темпове, за да представи пред публиката на България невероятното фолклорно богатство на Родопите”, посочи Петров.

Вирни се горе