Кмета Дора Янкова се срещна с дейци на културата

Кмета Дора Янкова се срещна с дейци на културата

Послучай 24 май в община Смолян се проведе среща с кмета Дора Янкова и представители на културата и медиите. Предметът на разговор бе състоянието на професионалните културни институти, работата на творческите групи и звена, на читалищата, на училищата по изкуствата, както и изявите на младите дарования,съобщиха от местната управа.

Срещата се провежда в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Главният проблем обаче, който отне по-голямата част от определеното време за дискусия беше свързан със закриването на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов” и с възможностите общината да възстанови неговата дейност и да поеме издръжката на материално-техническата база.

Много от присъстващите се включиха в дискусията. Всички изразиха съгласие и готовност да сътрудничат на общината в реализирането на тези усилия и споделиха болката от ликвидирането на театъра. На финала беше оформено предложение да се изгради работна група, която да поеме изработването на конкретна концепция за преобразуването на театъра от държавен в общински.

Вирни се горе