Кмет постави надпис върху непочистено крайпътно свлачище в Могилица

Кмет постави надпис върху непочистено крайпътно свлачище в Могилица

Надпис „ЧРД 1 г." се появи върху крайпътното свлачище в с. Могилица, а снимки с изображение на опасния пътен участък се появиха в социалните мрежи.

Ироничната честитка е поставена от кмета на селото Милко Кисьов, както той сам обясни пред БТА. С надписа той се опитва да напомни на институциите, че раздвижилото се през декември 2021 г. свлачище все още не е почистено.

Кметът е сезирал Областното пътно управление (ОПУ) и различни институции за проблема със свлачището, но засега няма резултат. От ОПУ е изпратен отговор, че с разчистването на терена би трябвало да се заемат Община Смолян или собственикът на частния имот, в който е свлачището. Вече една година върху пътното платно стои непочистена пръст от свлачището, обяснява Милко Кисьов. Той настоява да се предприемат мерки за разчистване и обезопасяване на пътя. По трасето Смолян – Могилица – Арда за празниците се очаква да преминат множество туристи, избрали хотелите и местата за настаняване в района на горното поречие на Арда.

Пътят към смолянското село Мугла вече е проходим, след като през миналата седмица бе затворен за движение заради свлачища, според информация от кметството. Автомобилите минават през прокаран обходен маршрут, докато се прави ремонт на съборения от свлачището мост, уточни кметът на Мугла Даниела Кубинска.

Снимка :БТА

Вирни се горе