Кириякос Георгиу напусна „Родопа“

Кириякос Георгиу напусна „Родопа“

Уважаеми фенове и привърженици на футбола, за съжаление Ви уведомявам, че от днес Кириякос Георгиу не е треньор на ФК „Родопа“ (Смолян). Раздялата ни става факт след негово решение и не е никак приятна. Искам да подчертая че не е плод на резултатите. Лично аз поканих Кириякос Георгиу за треньор в клуба и съм изключително доволен от неговата работа при престоя му в „Родопа“. За мен лично се случиха много положителни неща и се уверих, че той е добър и амбициозен треньор който работи професионално. Доста юноши започнаха да тренират с представителният тим, работеше иновативно и съвременно преследвайки задачата си отговорно. Отборът вдигна и нивото си. Разделяме се като приятели с Кириякос Георгиу, казваме си довиждане, но не и сбогом. Вратата на клуба остава отворена за него.

Пожелавам много успехи на Кириякос в бъдещите му начинания, надявайки се и „Родопа“ да продължи по пътя на своето развитие.

С уважение,

Валентин Кюлхански

Вицепрезидент на ФК „Родопа“ (Смолян)

Позиция на Кириякос Георгиу

Ми Пристигнах в клуба след покана на г-н Валентин Кюлхански и среща с кмета на града г-н Николай Мелемов. Те ме увериха, че няма цел, която да ми тежи, свързана с класирането, и че целта е да се привлекат, подготвят и наложат постепенно млади състезатели, с които да се подсигури кадровата наличност на клуба за бъдещето. Показаха ми желание за дългосрочен проект и амбиция да се изгради нещо ново подобрявайки колкото е възможно условията за работа.

През това кратко време, в което бях в клуба, променихме много неща и се опитахме да повишим професионализма. На първо място, подсигурихме по-големи заплати на 9 състезатели. На двама от тях обещахме 12 заплати, след тяхно настояване. Двама юноши започнаха да получават хонорар. Въведохме вътрешен правилник. Купи се допълнителна екипировка, подсигурихме транспортни карти на нашите юноши, трениращи в мъжкия отбор, създадохме стая за видео-разбори, подсигурихме по-добро възстановяване, закупиха се витамини и допълнихме липсващи тренировъчни пособия. Факт е, че групата за мача се увеличи до максимума – 20 бр. като в нея влязоха 7 местни юноши от школата. В момента в мъжкия отбор тренират 26 състезатели, 14 от които са под 20г. възраст. През подготвителния период бяха проведени допълнителни групови тренировки с 12 юноши. Подобрихме работата в социалните мрежи. Бяха потърсени всички активни или не състезатели от областта да се върнат в клуба. След проведена среща с феновете, 3-ма души показаха намерения за спонсорство/дарение, две от които се осъществиха веднага. Организирахме и проведохме успешно социална благотворителна кауза и успяхме да подсигурим всичко необходимо на 6 деца в нужда от града , обединявайки фенове, клуба и местната управа. Към днешна дата са изплатени всички заплати, премии, допълнителни бонуси, хотела както и така наречените „джобни” за храна.

Непосредствено преди домакинския мач срещу ФК „Димитровград” подадох оставката си на г-н Валентин Кюлхански. Взел съм решение да се оттегля от поста си заради лични причини. Факт е, че до последно г-н Кюлхански отказваше да приеме моята оставка, като настояваше аз да остана. Искам да благодаря на г-н Кюлхански за разбирането, доверието и старанието си да промени и подобри професионалните условия. Предложил съм на ръководството мой наследник да бъде Данаил Бачков. Поласкан съм от подкрепата на феновете, които бяха зад мен през цялото време и дори скандираха моето име по време на мачове.

До скоро виждане по терените.

Кириякос Георгиу

Вирни се горе