КДК ПРЕДСТАВЯ КИРИЛ МАРИЧКОВ И НЕГОВАТА КНИГА „НА ПРАГА НА ВРЕМЕТО”

КДК ПРЕДСТАВЯ КИРИЛ МАРИЧКОВ И НЕГОВАТА КНИГА „НА ПРАГА НА ВРЕМЕТО”

На 5 октомври 2023 г. от 18 часа в Изложбен салон „Петър Стайков” на КДК ще бъде представен щурецът Кирил Маричков и неговата биографична книга „На прага на времето”. Книгата излиза с марката на издателство „Книгомания” и е от 576 страници, с твърда подвързия – чудесен подарък за близки, приятели, книгомани.

„На прага на времето“ е разказ за живота на няколко поколения българи, израснали с песните на „Бандараците” и „Щурците”. През годините на соца не всякога беше лесно да се качиш на сцената, да заявиш себе си и да останеш в спомена на няколко или повече хора. Маричков разказва с усмивка за своя път, за пътя на своите колеги музиканти, които не само заявиха себе си, но и се превърнаха в музикална емблема на последния ни половин век.

Книгата изобилства със забавни случки от концерти и турнета на „Щурците“, с истории за приятелство, любов, музика, разочарования, успехи и компромиси. „На прага на времето” е биография на една от най-влиятелните рок личности в България.

-Един от моите албуми се нарича „Искам да кажа“. И ето, че го направих. Но през всичките тези години съм го казвал и с песните си, в които истинската ми същност често надничаше през стиховете на поетите, – казва Маричков, при едно представяне на своята автобиографична книга.

Заповядайте, ще е интересно. Всички са поканени!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

Вирни се горе