КАЗАНДЖИЕВ ПРЕДСТАВЯ „НАЙ-СЪКРОВЕНОТО” В КДК

КАЗАНДЖИЕВ ПРЕДСТАВЯ „НАЙ-СЪКРОВЕНОТО” В КДК

Драги приятели, имам удоволствие да Ви поканя на премиера на новата ми книга „Най-съкровеното” на 19 май 2022 г., четвъртък от 18 часа в зала „Петър Стайков” на КДК, на бул. „България” № 43.

Съкровено идва от съкровище. При малко повече фантазия може да открием връзка и със сърце. Съкровището, което пазя в сърцето си включва родния дом, родния край, родината – под обща „резолюция” България. Естествено е тогава думите в настоящата книга да произтичат и отразяват любовта ми към Татковината, в частност към тази многострадална, непреклонна, несравнима по хубост с никоя друга планина – Родопите...

В Прегледа на годишната продукция за 2021 г. на Съюза на българските писатели, публикуван във в. „Словото днес” на 12 май т.г. проф. д-р на ф. н. Ваня Добрева, литературен критик и изследовател на българската литература и култура казва за „Най-съкровеното”: „Впечатлява умението на автора да разкрива природата на думите. Като че ли той много повече се интересува от техния вътрешен заряд, от вътрешносмисловата им природа, чрез която по-цялостно може да бъде предадена дълбочината на човешкия емоционален опит, духовната свързаност с пространството (Родопите) и населяващите го хора.

Посредством калейдоскопично вградени гледни точки, чрез оживяване на спомени, чрез включване на разнообразие от жанрови структури (статия, доклад, репортаж, интервю и т.н.) Казанджиев представя разбиранията си за родно и отечество като памет, отношение, възприятия”.

Премиерата организирам със съдействието на Клуба на дейците на културата и Регионална библиотека „Н. Вранчев” – #Смолян.

"Не носете цветя, купете си книга."

Светозар Казанджиев

Вирни се горе