КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА "ИМА ТАКЪВ НАРОД" ЗА ОБЛАСТ СМОЛЯН

КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА  "ИМА ТАКЪВ НАРОД" ЗА ОБЛАСТ СМОЛЯН

С настроение и позитивизъм силният отбор от кандидати за народни представители на партия “Има такъв народ” в 22 МИР-Смолян стартира предизборната си кампания и даде заявка за победа на предстоящите избори на 14 ноември.

Мика Зайкова отново повежда листата на „Има такъв народ” в Смолянска област. Любимката на родопчани и депутат в 46-о Народно събрание Мика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 г. в София, Царство България. Завършва Минно-геоложкия институт, специалност „Минен инженер“. По-късно и икономика в Икономически Институт „Карл Маркс“ (днес УНСС) със специалност „Планиране“.

Зайкова работи от 1964 до 1967 г. в ТЕЦ „Марица Изток“ като инженер. Между 1967 и 1981 г. е проектант в ИПП „Заводпроект".

От 1981 до 1989 г. е експерт в Комитета по химия и металургия. През периода 1989 – 1994 г. е началник управление в Комитета по промишлеността. От 1994 до 2017 г. е икономически съветник на президента на Конфедерацията на труда „Подкрепа“.

През годините е чест гост в медиите, коментирайки икономическата политика на правителствата на България. От 2019 г. е активен участник в предаванията на 7/8 ТВ – „Вечерното шоу на Слави Трифонов“, „Студио Хъ“ и други. Слави Трифонов я кани като водач на листата на партията му, „Има такъв народ“, в 24 МИР София.

На парламентарните избори през април 2021 г. партията печели две места в избирателния район, съответно Зайкова влиза в парламента. Като най-възрастен присъстващ народен представител, 79-годишната Зайкова открива на 15 април 2021 г. първото заседание на 45-ото Народно събрание. Тя е и първата жена, която открива първото заседание.

На парламентарните избори през юли 2021 г. Зайкова е водач на листата на ИТН в 22 МИР Смолян, както и е втора в листата на партията в 29 МИР Хасково. Избрана е за депутат и от двете места, предпочита да влезе в Народното събрание от Смолян. Като най-възрастен народен представител, Зайкова открива и 46-ото Народно събрание.

Втори в листата на ИТН е сценаристът и зам.-председател на партията Александър Вълчев ,който е с корени от село Бостина. Вълчев е магистър по икономика от УНСС-София, с над 24 години стаж като сценарист, водещ и отговорен редактор във фирма „Седем осми“. Депутат в 45 НС.

На трета позиция в листата е Недялка Дойкова , предприемач със собствен бизнес от Доспат. Тя е уважаван професионалист и успешен мениджър, с над 10-годишен опит в областта на обувното производство.

Четвърти е киберекспертът Асен Кехайов , който е магистър по „Киберсигурност“ от Националния университет, Сан Диего, Калифорния, САЩ. Кехайов има 12-годишен опит в сферата на сигурността и информационните технологии. Собственик и изпълнителен директор е на международна компания за киберсигурност и софтуерно инженерство. Асен Кехайов е координатор на партията на Слави Трифонов в област Смолян.

На пето място е Пламен Красимиров ** , маркетинг експерт от Златоград. Той е магистър по „Международен бизнес и Маркетинг“, завършил е Университета на Южна Дания, Одензе, Дания. По професия е Маркетолог и Бизнес анализатор с професионален опит в областта на Маркетинговите и бизнес анализи, научни изследвания в сферата на човешките ресурси. Има шестгодишен опит като предприемач.

Шеста в листата на ИТН е Милена Кехайова . Тя е маркетинг-експерт с над 5-годишен опит в областта на уеб дизайна и онлайн маркетинга.

Архитектът Джамал Чавдарлъ е на седма позиция в листата. Кандидатът от Борино е с над 10-годишен опит в областта на проектирането, строителството и недвижимото културно наследство.

Ocми e инж. Любoмиp Cлaвeйĸoв , poдoм oт с.Еленка,община Heдeлинo, бизнесмен със собствен бизнес в сферата на строителството и строителното проектиране. Cлaвeйĸoв e Maгиcтъp пo " Πpoмишлeнo и гpaждaнcĸo cтpoитeлcтвo" oт УACГ – Coфия. Πo пpoфecия e cтpoитeлeн инжeнep – ĸoнcтpyĸтop. Имa 20-гoдишeн oпит в пpoeĸтиpaнeтo и cтpoитeлcтвoтo нa мнoжecтвo cгpaди и cъopъжeния. Πapaлeлнo c тoвa пpитeжaвa 6 – гoдишeн oпит ĸaтo Диpeĸтop нa Cтpoитeлнa Диpeĸция ĸъм Oбщинcĸa aдминиcтpaция и пoлoвин гoдинa cтapши cпeциaлиcт в Mиниcтepcтвo нa Kyлтypaтa. Члeн e нa Kaмapaтa нa инжeнepитe в инвecтициoннoтo пpoeĸтиpaнe и пpитeжaтeл нa yдocтoвepeниe зa пълнa пpoeĸтaнтcĸa пpaвocпocoбнocт . Члeн нa Cтpoитeлнaтa Kaмapaтa. Πocлeднитe 6 гoдини ce зaнимaвa и c Xoтeлиepcĸa дeйнocт нa coбcтвeн xoтeлcĸи ĸoмплeĸc.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе