Кандидати за народни представители от „Изправи се БГ! Ние идваме! Смолян посетиха с. Смилян

Кандидати за народни представители от „Изправи се БГ! Ние идваме! Смолян посетиха с. Смилян

Кандидати за народни представители от листата на „Изправи се БГ! Ние идваме“ Смолян посетиха село Смилян. На днешния ден традиционно се провежда празникът на смилянския фасул. За жалост тази година, заради пандемията от Ковид-19 и въведените противоепидемични мерки официално честване няма, за да не се струпват много хора на едно място. Празникът беше отбелязан с изложба на пана от смилянски фасул, изработени от деца от цялата страна, които участват в традиционния конкурс на читалище „Проф. д-р Асен Златаров“. Водачът на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в Смолян д-р Димитър Пампоров, заедно с инж. Анелия Почеканска и инж. Веселин Балийски, разгледаха изложбата и останаха възхитени от творчеството, което са вложили малчуганите, подпомагани от своите учители, родители, баби и дядовци. След това се срещнаха и разговаряха с местни производители на смилянски фасул и с жители на родопското село. Основните проблеми, които те поставиха пред тях са липсата на достатъчно внимание и помощ за планинските райони, липсата на достатъчно работа за младите хора, подпомагане на земеделските производители и животновъди от малките населени места, по-високи заплати и пенсии. В разговорите отново беше изтъкната и демографската криза и обезлюдяването на Родопите, макар че Смилян е едно от най-големите села в региона. Кандидатите за народни представители от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Смолян посочиха пред жителите на Смилян основните приоритети, които Коалицията е заложила в програмата си, сред които намаляване на ДДС-то на сметките за ток от 1 януари до 30 април; отлагане на плащането на сметките за ток за поне шест месеца; добавката от 120 лв. към пенсиите да продължи и през 2022 г.; увеличаване на втората година от майчинството докато се изравни с минималната работна заплата; увеличаване на детските надбавки от 40 лв. до 100 лв.; подкрепа за самотни родители и др.

В село Смилян кандидатите за народни представители от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Смолян се срещнаха съвсем случайно с кандидати за народни представители от „Продължаваме промяната“. В непринуден разговор стигнаха до извода, че с общи усилия могат да стигнат до желаната промяна.

Водачът на листата д-р Димитър Пампоров пожела на жителите на село Смилян преди всичко здраве, повече кураж и смелост в тези тежки времена. Той ги призова на 14 ноември да изберат Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“ с номер 31 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе