Кандидатът за кмет втори мандат на Девин Цветалин Пенков: Проектите за къмпинга и водопровода от Беденски бани ще бъдат реализирани

 Кандидатът за кмет втори мандат на Девин Цветалин Пенков: Проектите за къмпинга и водопровода от Беденски бани ще бъдат реализирани

С мащабния проект за изграждането на къмпинг с кей в „опашката” на язовир „Цанков камък” се кандидатства по европейските програми. След направено необходимо уточняване по проекта с Басейнова дирекция, той е вече напълно готов за изпълнение. Това каза кандидатът за кмет втори мандат на Девин Цветалин Пенков на среща с представители на туристическия бранш. Една от най-привлекателните бъдещи атракции в Девин ще бъде с подход за лодки, с места за каравани, палатки, зелени площи, детски и спортни площадки. Хотелиерите и ресторантьорите на Девин благодариха на кмета Пенков за всичко направено за туризма и техния бранш. Предложиха да се състави събитиен календар на общината, попитаха за възстановяването на водоподаването от лековития извор в м. „Беденски бани”, за къпалнята там и др. „Има проект и одобрение, предстои рехабилитирането на водопровода и възстановяване на водоподаването на топлата минерална вода от м. „Беденски бани” към Девин”, посочи кметът Пенков. „Имало е и има апетити към този извор, но докато бъда кмет, това природно богатство ще си остане на населението и общината”, категоричен е той. На къпалнята в м. „Беденски бани” е направен ремонт, лековитата вода там ще бъде достъпна за всички, като за социално слабите граждани на общината ползването й ще бъде безплатно, а за жителите на общината – на ниски цени.

От продължилата близо 2 часа среща стана ясно, че през последните 4 години много сили и идеи са били насочени към туризма с цел неговото развитие, че огромна част от реализираните над 30 проекти и над 50 обекти в общината са свързани по различни начини с този така важен за района отрасъл. Всичко това даде резултат, за което говори най-добре увеличеният в пъти туристопоток през последните 2-3 години. Също така на срещата се коментира и предстоящото изграждане на Туристически информационен център. Девин продължава с активната и широка реклама на уникалните си природни дадености и общината като туристическа дестинация у нас и в чужбина. Предстои още реклама на нашия край с реализиране на проект за културно-историческото наследство. С одобрен проект за пълното му обновяване Културния дом ще се превърне в целогодишно културно средище, а с модернизирането му – в център за конгресен туризъм. Предстои изграждането на мотописта и други атрактивни обекти за туристите, сподели с всички част от започнатото и някои от плановете си Пенков.

Сред гостите на срещата бяха Корнелия Нинова, зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в парламента и зам.-председател на парламентарната група на „БСП – Лява България”, смолянският депутат Дора Янкова и член на Изпълнителното бюро на НС на БСП, кандидати за общински съветници от Местна коалиция „Обединени за общината”, специалисти от екипа на Цветалин Пенков, симпатизанти.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе