Кандидат-кметът Николай Мелемов: Тръгваме със самочувствие и желание всеки от нас да даде своя дан за развитието на Смолян

Кандидат-кметът Николай Мелемов:  Тръгваме със самочувствие и желание всеки от нас да даде своя дан за развитието на Смолян

Днес официално бе представен екипът на Николай Мелемов от ГЕРБ– кандидат за четвърти мандат кмет на община Смолян. Церемонията се състоя във фоайето на Родопския драматичен театър с водещ Андриян Петров – един от кандидат-съветниците в листата на ГЕРБ.

Мелемов бе категоричен, че с екипа си тръгва към убедителна победа на 29-ти октомври.

Тръгваме със самочувствието на хора, свършили много работа и с желанието всеки от нас да даде своя дан за развитието на община Смолян. Нашата сила е в единството, нашите ценности са свобода, демокрация, плурализъм, съпричастност към нашите съграждани в нужда, финансова дисциплина, чиста околна среда. Хората от листата ни са професионалисти, доказали се в своята област. Имаме опитни общински съветници - те ще осигурят приемственост. Имаме и млади хора със свеж поглед и с нови идеи. Много пъти съм казвал, че каквото и да работиш, какъвто и професионалист да си, за да се занимаваш с обществена работа, най-важното е да имаш човечност и чувствителност към проблемите на нашите съграждани“, заяви Мелемов.

По думите му част кметове са доказани, управлявали няколко мандата своите села, но има и нови, които притежават воля, сила и амбицията да допринесат за добруването на техните населени места.

„Вие всички ме познавате добре. 12 години Смолян вече е моя кауза. Труден е пътят, наистина, но когато имаш отбор, когато си честен, откровен, нещата се случват. Никога не обещавам чудеса, нито неща, които не мога да изпълня. Точно затова смятам, че досега хората гласуваха доверие на нас - отборът на ГЕРБ. Няма незаменими хора. Всеки има и предимства и недостатъци, но аз никога не поставям личните интереси над интересите на общината, града и хората. И за в бъдеще гарантирам, че ще е така“, подчерта кандидат-кметът.

Той припомни как през 2011 г. с екипа му са заварили общината във финансов колапс, буквално пред фалит.

„Дължаха се пари на стотици фирми. Направихме даже списък и го публикувахме, за да видим има ли нещо, което не знаем. Естествено имаше. Появиха се и други фирми, на които общината не е платила. Както казваше Венера Аръчкова - Бог да я прости, в онзи момент никой не ни даваше химикалка, без да му платим авансово. Но се справихме. Разплатихме почти 20 милиона от дължимите над 24 милиона задължения. Жалко е, че с тези пари можехме да градим, да развиваме Смолян. Но плащахме миналото. В момента общинският дълг е под 6 милиона, а просрочените задължения са нула лева“, изтъкна той.

Каза, че за него като управник най-важното са децата, училищата, детските градини.

„Всички сгради са санирани, в прекрасно състояние. Старите спортни бази ги реновирахме, изградихме нови. Комуникираме с треньори, състезатели, които казват, че нашите бази са в топ 3 на България. А това дава самочувствие на нашите деца, защото знаят, че Смолян и обществеността на града е зад тях“, допълни Мелемов.

Той посочи, че след постигнатата финансова стабилност градът може да стане по-приветлив, по-красив, по-проспериращ.

„Ние много добре знаем от какво има нужда общината - къде, как и колко трябва да се инвестира, какви проекти да се направят, но първата крачка към всичко това е победа за ГЕРБ на 29-ти октомври. Призовавам ви да бъдете с нас, с бюлетина №7, да работим заедно за община Смолян!“, призова Мелемов.

Депутатът от ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев призова „да си изберем г-н Мелемов за кмет“.

„Работим за община Смолян във всички направления, заедно с кмета, с правителството и резултатите всеки може да ги види и да знае, че сътвореното остава. Ние сме преходни, животът ще продължи и след изборите.

Според него много кандидати са тръгнали към изборна побета с цената на всичко, не с политики, а с антиполитики.

„А нашата битка винаги е била да покажем кои сме, че сме достъпни хора, че имаме комуникация с обществото на Смолян и с държавата. Подкрепяли сме се винаги. На 29-ти за всички е ясно - №7, защото това е правилната, устойчива политика, която ще продължи и занапред. Ние няма да бъдем партия, която ще приключи, както много други. Ще продължим да бъдем на терен, да бъдем заедно. Моят призив към всички вас е да помолите своите близки да гласуват. И аз съм убеден, че трезвият разум ще надделее“, подчерта д-р Събев.

Отборът на ГЕРБ е най-силният, заяви водачът на листата Марин Захариев. По думите му, въпреки многото трудности, резултатите са видими.

Той посъветва хората от своя екип да въвят с високо вдигнати глави, с гордост от свършеното и че са от най-силния отбор.

„Можем да поемем реални ангажименти на база на свършеното. Нашите опоненти нямат такава възможност. От 2 години доста от тях се опитват да свършат нещо, но не успяват, защото сами видяха, че не е толкова лесно. Бъдете със самочувствие, че сте от най-силния отбор. Бъдете реалисти, защото работата не е лесна, но само с такъв силен екип тя може да бъде свършена. Бъдете активни, усмихнати, позитивни. Процесът е демократичен. Приемаме и предложения, и критика. Неслучайно на толкова много избори хората ни гласуват доверие.“, посочи Захариев.

За Мелемов каза че е безкрайно добър човек, готов да помогне на всеки.

„Вършил е работа досега не на стотици, а на хиляди хора, дошли в нашата община. Няма такъв, който е дошъл в общината и той да не е опитал да му помогне. Затова смятам, че хората го харесват и ще му гласуват доверие за още един мандат. И заедно с него да продължим да водим Смолян в правилната посока“, изтъкна водачът на листата.

melemov

sabev

zah

sab

oh

sela

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Пресцентър ПП ГЕРБ

Вирни се горе