Кандидат-депутатите от листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Смолян инициират дарителска кампания за къщата на Стою Шишков в Чепеларе

Кандидат-депутатите от листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Смолян инициират дарителска кампания за къщата на Стою Шишков в Чепеларе

Кандидатите за народни представители от листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в Смолян ще дарят средства за ремонта на една от най-старите къщи в град Чепеларе, която през септември почти изгоря при пожар. Веднага след неприятния инцидент в родопския град започна благотворителна кампания за възстановяването на сградата. „Кандидатите за народни представители от Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“, верни на принципите за солидарност, взаимопомощ и отзивчивост, се присъединяваме към благородната инициатива със своята лепта. В къщата е живял един от най-видните родопски книжовници и будители Стою Шишков и смятаме, че тя трябва да се възстанови и съхрани за идните поколения. За да помним и тачим делото на народните будители“, каза водачът на листата д-р Димитър Пампоров. Всеки, който иска да се присъедини към тяхната инициатива, може да го направи, като остави своето дарение в специална кутия, която се намира пред офиса на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ на стария център в Смолян. Кампанията ще продължи до 12 ноември.

Припомняме, че пожарът е възникнал на 15 септември 2021 г., предизвикан от късо съединение. Пламъците са унищожили покрива – 200 кв. м, домашно имущество и 300 кв. м мазилка.

Емблематичната къща за град Чепеларе е построена през 1896 г. заедно с училището. В нея е живял Стою Шишков – български книжовник, фолклорист, етнограф, историк и благодетел. Основател е на Регионалния етнографски музей в Пловдив и Регионалния исторически музей в Смолян.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе