Кампания в подкрепа на ваксинирането

Кампания в подкрепа на ваксинирането

„България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“

Представителството на Европейската комисия в България започва мащабна кампания за насърчаване на ваксинирането срещу COVID-19 „България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“. Тя допълва усилията на българските здравни власти при информирането на гражданите за ползите от имунизирането срещу коронавирус и се осъществява с подкрепата на Министерството на здравеопазването и в партньорство с Българския лекарски съюз, Световната здравна организация, УНИЦЕФ, Националното сдружение на общините в България и други партньорски организации.

Целта е с положителни послания да се насърчи и информира онази част от българските граждани, които все още имат колебания относно ваксинирането, както сочат последните социологически данни на Евробарометър.

Изпълняващият длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов заяви: „България и Европа са в решителен етап от борбата с пандемията – сега, когато наличността на безопасни и ефикасни ваксини в ЕС е гарантирана, трябва да използваме момента максимално бързо да постигнем ваксиниране на поне 70% от възрастното население. Поставянето на ваксина е лично и доброволно решение. Всеки от нас често се поддава на емоции и именно заради това отправяме емоционално послание към хората – да послушат сърцето си, но и да потърсят достоверна информация.“

В рамките на кампанията ще се излъчват видеоклипове, послания за радио слушателите и други визуални комуникационни материали, благодарение на които се надяваме да ангажираме българите да научат повече за ваксините от лекарите и от медицинските експерти.

Масовото разпространяване на дезинформация за коронавируса и ваксините често води до колебания и объркване. Ето защо е важно българите да се информират за своето здраве само от авторитетни източници. Затова Представителството на Европейската комисия в България събира на специална интернет страница основните факти относно ваксинирането срещу COVID-19. Там гражданите на достъпен и лесен за възприемане език ще намерят на едно място отговорите на въпросите около ваксинирането, които най-често ги вълнуват. Посочени са препратки към информационните сайтове на компетентните български здравни власти и на съответните европейски и международни организации — Европейската агенция по лекарствата, Световната здравна организация и др.

Представителството на Европейската комисия в България си партнира с редица водещи национални електронни медии за кампанията и отправя призив към всички български медийни организации да се включат в нея. Нека заедно да вдъхнем увереност и надежда за справяне с пандемията и да се върнем в прегръдката на живота. Свържете се с нас, за да Ви предоставим аудио-визуалните материали на кампанията.

Повече информация ще намерите на следната интернет страница и на страницата ни във Facebook.

Европейската комисия е отговорна за защитата на личните данни. Всички лични данни се обработват съгласно Регламент (ЕС) 2018/1725.

Вирни се горе