КАМПАНИЯ „БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА!“ СЪБИРА ПОСЛАНИЯТА НА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ ЗА КАПСУЛАТА НА ВРЕМЕТО НА ПИЛОН РОЖЕН

КАМПАНИЯ „БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА!“ СЪБИРА ПОСЛАНИЯТА НА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ ЗА КАПСУЛАТА НА ВРЕМЕТО НА ПИЛОН РОЖЕН

Национална дарителска кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111-метров пилон за българското знаме на Роженските поляни в Родопите започва събирането на послания от днешните млади българи към бъдещето.

Инициативата „111 думи вдъхновени от България“ е насочена към всички ученици, младежи, студенти и млади хора в и извън пределите на страната. Те ще могат, използвайки точно 111 думи, да изпратят писма, есета, разкази и стихове към следващите поколения българи. Събраните послания ще бъдат запечатани в капсула на времето в основата на Пилон Рожен за 111 години.

Вдъхновени от България, младите хора могат да опишат страната си, какво ги кара да се чувстват горди и мотивира да оставят следа от днешното поколение за да пребъде българския дух.

Писмата към бъдещето могат да се изпращат на електронен адрес pilon@rozhen.bg и във Фейсбук на https://www.facebook.com/pilon.rozhen.

Всички послания ще бъдат публикуване на сайта на кампанията www.pilon.rozhen.bg и в каналите и в социалните мрежи.

Инициативата за издигане на внушителния Пилон Рожен е на фондация „Наследство в бъдещето“, а Националната дарителска кампания „България заслужава!“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Пилонът ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон, поставен на най-високото място в целия свят!

Знамето ще се вижда от километри разстояние, а енергията му ще се усеща в цялата страна, за да върне вярата в колективния граждански патриотизъм и да се превърне в ново вдъхновение за нацията.

Пилонът ще е с диаметри 3 метра при основата и 0,75 метра при върха, а знамето ще е с площ от 1000 кв.м. и размери 25х40 метра.

Проектът се реализира изцяло с дарения от българи в и извън пределите на страната ни, за да обедини нацията в изграждането на безспорен, притегателен център на чистото родолюбие. Флагът ще бъде едно достойно и нужно наследство от българите днес за българите утре.

Пълна информация за Национална дарителска кампания „България заслужва!“ може да се намери на www.pilon.rozhen.bg, като през сайта може да се направи и дарение за каузата. Набраните средства, както и дарителите – физически и юридически лица, се публикуват ежеседмично.

Медийни партньори в реализирането на проекта са Българската телеграфна агенция, Българската национална телевизия, Българско национално радо, вестник „24 часа“, Радио Fresh, Радио FM+, Z-Roc, Мелъди , Actualno.com и др.

Вирни се горе