Камбарев с изненадващо посещение на общински съвет Доспат

Камбарев с изненадващо посещение на общински съвет Доспат

Сигнал за предрешен търг беше причината за присъствието на народния представител.

След проведени търгове за зимно почистване в община Доспат, остават много участъци без изпълнител, който да поддържа пътищата чисти. Причината – липса на интерес от частните фирми.

Зимният сезон чука на вратата ни и кметът на община Доспат предлага следното решение на общински съвет: Да поеме дълг в размер на до 600,000 лв., за да закупи 2 бр. машини от типа „УНИМОГ“ и 1 бр. товарен самосвал оборудван с опесъчаващо устройство.

Камбарев получи сигнал от местните структури, че така описаните машини вече „чакат“ на паркинга на една автокъща в общината. Преди общински съвет, Камбарев направи посещение на автокъщата и засне част от техниката. Възможно е да е било съвпадение, но Камбарев, заедно с местната структура реши да присъства на гласуването на общински съвет, за да изложи опасенията си.

Общински съвет Доспат заяви, че всички покупки, които общината предстои да осъществи, ще са съобразно Закона за обществените поръчки (с търг).

По време на общински съвет, решението претърпя промяна. Все още липсва официална информация на сайта на Общината, но се надяваме, скоро новото решението да бъде публикувано.

Камбарев и Продължаваме Промяната продължават да следят развоя на казуса със закупуване на снегопочистваща техника за община Доспат.

dospat

Вирни се горе