Камбарев по НОВА: „Субсидиите да достигат до всички малки и средни земеделци и животновъди в Смолян и региона, както и в цялата страна.“

Камбарев по НОВА: „Субсидиите да достигат до всички малки и средни земеделци и животновъди в Смолян и региона, както и в цялата страна.“

Депутатът от Смолян, Михал Камбарев, постави истинския проблем в българското земеделие по време на интервю за Nova News.

Той засегна следните въпроси: “Защо ядем домати от Гърция, ябълки от Полша, чесън от Китай и картофи от Египет? Защо българите работят на ниви в Нидерландия и Полша, а не в България? Защо цените на храните в България са по-високи от тези в Европа? Защо регионът около Смолян е снабдявал България с картофи, боровинки, чисто месо от огромните стада в миналото, а днес земеделците и животновъдите в региона се броят на пръсти?”

Камбарев припомни, че по време на кампанията за парламентарни избори, ПП-ДБ акцентира върху нуждата от насърчаване на българското производство и окуражи протестиращите да приемат многократно отправените покани от акад. Денков за диалог.

Късно вечерта протестиращите се срещнаха с министър-председателя акад. Николай Денков и поеха в предложената от Камбарев посока, а именно - предефиниране на българското земеделие, насърчаване на малките и средни производители, както и производство на български храни с българско качество, които се продават на достъпни цени в българските магазини.

Очакваме последващи действия, за да си върнем обратно земеделието, което в миналото е хранело не само държавата, а е било известно с износ на висококачествени храни.

Пресцентър ПП

Вирни се горе