Камбарев и Садъков към посланика на Гърция – ГКПП Рудозем - Ксанти е приоритет

Камбарев и Садъков към посланика на Гърция – ГКПП Рудозем - Ксанти е приоритет

Депутатите от област Смолян с масирано присъствие в групата за приятелство с Гърция.

Днес (16.02.24) се проведе първо заседание на парламентарната група за приятелство между България и Гърция. На заседанието, членовете на комисията се срещнаха с посланика на Гърция в България н.пр. н.пр. г-н Алексиос Маркиос Либеропулос.

Групата за приятелство между властта в България и Гърция се радва на силно присъствие от депутати от област Смолян. Камбарев (ПП-ДБ), Садъков (ДПС) и Събев (ГЕРБ) са в комисията, като Камбарев заема поста заместник-председател. Всички членове на групата може да видите тук.

По време на срещата, Камбарев и Садъков взеха думата и се обърнаха към н.пр. посланик Либерополус.

Камбарев направи заявка, че отварянето на ГКПП “Рудозем – Ксанти” е приоритет за България и сме готови да работим рамо до рамо с гръцките колеги, за да се поздравим с успех до края на годината.

Опитът на Садъков също пролича по време на срещата. След позицията на Камбарев, Садъков надгради позицията на народните представители от област Смолян с покана към н.пр. Либерополус да гостува на региона ни за празника на Рудозем с апел да се постараем да празнуваме не само празника на града, а защо не и отваряне на ГКПП “Рудозем – Ксанти”.

Камбарев уверява, че не минава седмица, без да е в контакт с гръцките власти относно решаване на няколко свързани казуса между двете държави. Решаването на тези казуси ще създаде нови възможности за населението от двете страни на границата.

Пресцентър ПП -ДБ

Вирни се горе