КАЛЕНДАРЪТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН ЗА 2023 ГОДИНА Е ГОТОВ И НАЛИЧЕН

КАЛЕНДАРЪТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН ЗА 2023 ГОДИНА Е ГОТОВ И НАЛИЧЕН

Успешно приключи и петото издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2023 г.“, което стартира през месец февруари т.г. и продължи до 12 октомври. В инициативата участваха 31 автора, а изпратените от тях снимки са 280. Жури избра 24-те фотоса, които ще красят календара за 2023 г. Те са дело на: Виктор Пашов, Атанас Малаков, Йордан Йорданов, Антон Байректаров, Стилиян Узунски, Симона Молова, Георги Гаджев, Ангел Николов, Яни Кокаров, Радослав Койчев, Василена Паричкова и Владимир Аргатев.

Календарът на Община Смолян за 2023 г. вече е готов. Цената му е 10 лв., като цялата събрана сума от продажбата ще бъде дарена на 4 годишната Стефани от Смолян. Момиченцето се ражда в седмия месец след много тежка бременност и вследствие на задушаване при раждането, днес тя е с ДЦП –спастична диплегия. От 10- месечна възраст на Стефани се провеждат много интензивни терапии с рехабилитатор, специален педагог и логопед, благодарение на което момиченцето е успяло да надмине всички очаквания за развитието си. Майка й Жана я отглежда сама и сподели с нас следните думи: „Дъщеричката ми е едно много борбено, умно и добро дете, което има потенциала да стане един равностоен член на нашето общество. Днес тя умее да се задържи самостоятелно на крачета, да прави 5-6 крачки без опора и да се движи по мебелите. Лимит на нейния потенциал от специалистите вече няма, очакванията са с правилните терапии и манипулации тя да расте нормално и дори някой ден да тича с децата в училище“. За съжаление обаче, ако не продължат терапиите, състоянието и не само няма да се подобри, а дори ще се влоши. На 16 август и е направена манипулация в Турция, която ще се повтори в началото на януари, 2023 година. Следващата стъпка към успеха е фибротомия, която се прави в Сърбия. За майката е невъзможно да покрива финансовата част на необходимите процедури и медицински манипулации.

Ако искате да помогнете на малката Стефани може да си закупите календара на Община Смолян за 2023г., търговските обекти, в които ще може да го намерите са:

  1. Магазин за GSM аксесоари "Rtel" в сградата на Детмаг;

  2. "Елкорект-Кокаров", Дълбоко дере;

  3. Старата книжарница в Райково;

  4. Супермаркет „Крес“- кв. Райково;

  5. Застрахователен брокер "Балкан" - ул. Дичо Петров 15;

  6. Книжарница „Идея“-кв. Райково;

  7. Магазин City light

  8. Kukla beauty house - ул. Дичо Петров 15.

Също така в Деловодството на Община Смолян.

Календарът може да се поръча и онлайн като ще Ви бъде изпратен чрез Еконт/Спиди, за целта ни пишете на лично съобщение във фейсбук страницата ни – „Календар на община Смолян-2023 г.“ , адрес, телефон и брой календари, които искате да закупите или се обадете на телефон 0301/ 67 666.

Идват най-светлите празници, може да подарите на близък човек късче от красотата на Родопите чрез този календар, но още по-ценното е, че по този начин ще дарите надежда на едно българско дете и смелата му майка!

Благодарим на всички търговци, които за поредна година ще продават календара, изцяло безвъзмездно. Благодарим и на всеки един от фотографите, без които тази инициатива нямаше да постигне такъв успех!

stefi

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе