Какво трябва да знаем за бондинга?

Какво трябва да знаем за бондинга?

Медицината постоянно се усъвършенства, в това число и стоматологията. Докато преди е имало ограничени естетични процедури, които могат да се извършат за подобряване на състоянието на дъвкателния апарат, в днешно време те са множество и пациентът има право да избира. Един от най-новите методи се нарича бондинг и се извършва само от професионалисти с подходящо оборудване и опит.

Какво е важно да се знае за бондинга преди да се предприеме?

Бондингът е процедура, чиято цел е възстановяване на зъбите и коригиране на несъвършенства като разстояние между резците или другите зъби, отчупвания на парчета, несъръзмерност между отделните дъвкателни органи или голяма разлика в цвета.

Важно е да знаете следните факти за процедурата:

• Провеждането й е безболезнено;

• Подходящо е за малки и средни дефекти;

• Основният момент от бондинга е поставянето на композитите, които се наместват върху желаните зъби;

• Преди започването на естетичната процедура се прави щателно почистване и полиране на зъбите, защото отличната хигиена е сред основните задължителни условия;

• Няма точно определено време, което е определено за срочността на бондинга. Освен от професионализма, който се очаква при поставянето на композитите, времетраенето зависи и от пациента – каква грижа извършва за устната си кухина и колко добре почиства зъбите и междузъбното пространство;

• При неправилна грижа могат да се проявят следните нежелани физически характеристики: загуба на блясък, оцветяване;

• Както и при брекетите, така и тук, има възможност за корекция на неправилна захапка;

• Ако търсите начин за възвръщане на перфектното състояние на предните зъби, тази процедура е много подходяща, защото доказано най-добрите резултати са в предната област на дъвкателния апарат.

Защо да се доверим на специализирана дентална клиника?

Естетичните дентални процедури изискват наличие на професионалист с богат опит, който да извърши прецизно всички стъпки по нея и мисията да се увенчае с успех. В процеса на работа се използват скъпоструващи оборудвания и първокласни материали, които се намират само в специализираните центрове и частните кабинети. 

Залагайки на специализирана дентална клиника с отлично реноме вие можете да се уверите, че се доверявате в добри ръце и всяка процедура, включително и бондингът, ще бъде дългосрочна и изпипана до последния детайл. По този начин ще се усмихвате гордо и ще имате самочувствието, от което имате нужда, в комбинация на добро орално здраве.

Вирни се горе