Какво ще е времето през септември

Какво ще е времето през септември

През Септември става прехода от лято към есен. Денят чувствително намалява и в края на месеца нощта има превес – 12 часа и 12 минути, а денят е дълъг 11 часа и 48 минути. Въпреки по-късия ден, слънчевите лъчи понякога могат да бъдат и горещи, а времето задушно.

Средните температури през месеца ще бъдат около климатичните норми. Над източните райони месец септември ще бъде по-хладен от обичайното. Валежните дни ще бъдат под нормата, като в повечето части на страната месечните количества ще останат под средните. През първата деседневка ще има слънчеви и топли дни, подходящи за морски и планински туризъм.

Месецът ще започне с валежи главно в западните и централни части от страната. Слаби валежи по Черноморското ни крайбрежие се очакват около 5,6 септември. В края на първата деседневка се очаква повече слънце, пише Труд.

Сухо без валежи ще бъде времето в средата на месеца. Към 14-ти от северозапад ще поникне малко по-свеж въздух и дневните температури за кратко ще се понижат под 25 градуса. На 15 септември ще превали дъжд по-съществено в централните райони. В периода 16 до 19 утрините ще са свежи с условия за краткотрайни мъгли, нека шофьорите бъдат внимателни. Най-ниските температури ще са от 9 до 14 градуса, но впоследствие слабо ще се повишават. Ще бъде слънчево с дневни температури до 26-28 градуса. Време, подходящо за високопланински туризъм и за любителите на пустите плажове.

Нови дъждове със захлаждане и дневни температури под 22 градуса ще има в периода 19, 21 септември и около 24 септември. В периода от 26 до 30 септември ще има повече слънце. Дневните температури ще бъдат под 25 градуса. Временни заоблачавания ще има в сутрешните часове по Черноморието, без валежи.

Вирни се горе