Какви са тенденциите при пижамите?

Какви са тенденциите при пижамите?

Днес такъв познат елемент от гардероба като красивата и удобна пижама е свързан не само с избор на дрехи за сън, но и дава огромно поле за въображението на дамите. В наши дни творчеството на дизайнерите и стилистите създава интересни и нетрадиционни модели от сладки и уютни тъкани. Основната тема на представените колекции тази година бе женствеността с всички произтичащи от нея черти. Наблюдавайки колекциите на водещите фирми станахме свидетели на ярката доминанта, свързана с чувствения лукс, а акцентът бе поставен върху благородството на текстурите. Красивите пижами за момичета са станали подчертано привлекателни и чувствени: стиловете са доминирани от оголени рамене, тънки презрамки, дълбоко деколте и очарователни шорти. Когато избирате най-подходящия модел за вас, помислете за моделите, които спечелиха бурните овации на публиката, по отношение на модата и стила.

Къса пижама

Летните пижами са предсказуемо водещи в тази категория. Основните материали, от които се правят най-красивите пижами, са:

муселин (памучен или копринен);

коприна;

атлас (копринен или сатенен);

батист (памучен или ленен).

Стиловете на пижамите не са претоварени със сложни кройки, но перфектно подчертават силуета и благодарение на това, превръщат пижамите с къси панталонки в ексклузивни тоалети, даряващи максимален комфорт.

Горната част най-често е тениска или потник с тънки презрамки, в която няма място за претенциозна декорация. Вложки от най-фината дантела върху деколтето лесно замества претенциозните бижута. Друг също толкова ефектен вариант е нощница с къс ръкав. Нощниците тип риза могат да бъдат украсени с контрастни или обикновени копчета. Моделите от сатен или коприна в този стил са символ на изтънченост.

Пижама с панталон

Пижамите с панталон не се открояват от общата тенденция: на върха на популярността са женствените стилове с подчертано деколте, нетрадиционна кройка на ръкавите и ажурна декорация. Висококачествените памучни или вискозни трикотажни изделия, които по нищо не отстъпват по своите качества, се превърнаха в достойна алтернатива на приятната и благородна коприна в колекциите от този сезон. Такива модели изглеждат претенциозни и дори “надминават” копринените по отношение на комфорта. Горната част на пижамата може да бъде представена:

с форма на тениска;

свободна блуза с дълъг ръкав;

тип риза с дълъг ръкав;

нощница с дълги или къси ръкави.

За топли пижами се използват по-плътни, но меки и деликатни материи. Ранфорс памук, микрофибър и трико са начело на класацията. Тези тъкани диктуват свои собствени правила: от тях се изработват модели с прилепнали силуети, удобни реглан ръкави и дълбоки деколтета. [https://www.pipilota.bg/pizami.html][��одерните пижами] са ултра женствени, нежни и без нито един намек за спортен или утилитарен стил. И трябва да се отбележи, че такива дизайнерски решения са от полза за представянето на женската фигура в най-добрата й светлина като цяло.

Цветове и щампи

Голямата популярност на ориенталската тема се отразява изцяло в домашните дрехи: днес можете да си купите модерни пижами със стилизирана класическа орнаментика, изящни пейсли принтове, дракони и екзотични птици. Автентичните модели дрехи за сън с геометрични принтове не са загубили предишната си популярност: пижамите с райе, каре и полка точки, предлагащи се в женствени стилове, имат специална харизма и винаги намират своите почитатели. Не бързате да се разделяте с детството си? Изберете модели с оригинални щампи под формата на анимета или герои на Дисни. Такива пижами пленяват със своя забавен принт, изглеждат много трогателно и дори носят малко флиртуваща нотка. Обичате ли цветя във всичките им форми? Възползвайте се от съветите на стилистите: забравете за разпръскването на цветя този сезон. В тенденция са големите флорални шарки в пастелни нюанси и ако желаете, можете да си поиграете с контрастите. Не пренебрегвайте романтичните мотиви под формата на райски птици и красиви пеперуди.

Вирни се горе