Какви мебели да изберете, за да постигнете уютна и приятна обстановка във вашата дневна или холна зона?

Какви мебели да изберете, за да постигнете уютна и приятна обстановка във вашата дневна или холна зона?

Когато купувате ново обзавеждане за дневната, искате да направите жилището си по-приятно и уютно. Това усещане за хармония и топлина може да бъде постигнато лесно с правилните мебели, цветове, аксесоари и осветление, споделят специалистите от Mömax. Холът е мястото, в което прекарвате най-много от свободното си време и е нормално да му обърнете по-специално внимание. Обзавеждането тук трябва да осигурява ергономичност и функционалност, защото се използва от цялото семейство и е важно за удобството на всички. Как да направите правилен избор?

Кои мебели са подходящи за дневната зона?

Задължително е да се съобразите със свободното пространство, което ви предлага холът. Така ще прецените какво обзавеждане може да разположите, за да изглежда стаята добре и да е достатъчно практична. От онлайн магазин Mömax препоръчват да насочите вниманието си към следния избор:

  • дивани – разнообразието от модели е много голямо. Препоръчваме ви ъгловите дивани с лежанка. Те правят стаята по-приятна, защото специфичната им форма позволява да създадете кът за почивка. Ако прибавите един красив фотьойл в различен цвят, ще внесете повече комфорт, смятат още от Mömax. Съчетаването на няколко вида мека мебел прави зоната за почивка уютна. Столовете тип кресла също са добър избор;

  • табуретки – тези малки и практични решения имат и декоративна функция. Те ще разчупят обстановката и ще ви дадат допълнителни места за настаняване. Има и по-големи модели с място за съхранение. Те могат да се използват и като своеобразна холна маса;

  • маси – заедно с всичко изброено плюс секцията, холната маса трябва да присъства в тази стая. От Mömax предлагат да изберете модел, чиято форма и размер ще паснат на дивана. Масичките с допълнителни рафтове са много удобни за подредба на различни вещи – книги, списания и други.

Изборът на материали също е определящ при обзавеждането, напомнят от Mömax. Мебелите и текстилът, които ще използвате, трябва да се допълват и да са приятни на допир. Ако обзавеждането е в дървесни тоналности, лесно ще се съчетае с различни видове текстил, като килими, завеси и декоративни възглавници. Според Mömax, те могат да бъдат с актуалния в момента флорален десен или едноцветни в ярки нюанси, като зелено, жълто, синьо и други.

мебели от Mömax

Какви декоративни елементи да използвате в интериора на хола?

Няма как да създадете уютна обстановка, ако пространството не е украсено с подходящите аксесоари. Mömax съветват да не оставяте стените празни. Поставете красиви картини, които са в стила на интериора. Декоративните вази и рамки за снимки ще придадат луксозен вид на помещението и ще ви помогнат да създадете приятна атмосфера. В дневната, освен основното осветление, може да използвате настолни лампи, които също са хубава декорация.

Вирни се горе