Как да тонизираме бързо тялото за зимния сезон

Как да тонизираме бързо тялото за зимния сезон

През зимата много от хората се отпускат, намаляват или спират тренировките, движат се по-малко, увеличават храната и резултатът е на лице – натрупване на нежелани мазнини и отпуснато тяло. След това опитват да влязат във форма за следващото лято и това се повтаря непрекъснато.

Не допускайте студеното време да влияе на фигурата ви и да губите постигнатите с толкова труд, резултати. Може да тонизирате тялото си и да поддържате мускулната си маса и през зимата, следвайки тези съвети:

Използвайте правилните добавки

Хранителните добавки не само ще ви помогнат да придобиете релефна мускулатура, но и ще се погрижат за вашите енергия и тонус.

През зимата тялото ни се нуждае от повишено количество хранителни вещества, които трудно бихме могли да си набавим дори и от най-здравословната диета. Ако тренирате, нуждите на организма допълнително се увеличават. Важно е да приемате витамини от група B, витамин A, D, C, магнезий, цинк, протеин. Полезните мазнини също са особено необходими. Разбира се, не бива да забравяме стероидите, които са важна част от бодибилдинга.

Разнообразете упражненията си

Много често трениращите се съсредоточават върху определен вид упражнения, най-вече за проблемните си зони, но това не е най-ефективния начин за тонизиране и оформяне на тялото. Разнообразете тренировките си, така че да стимулирате всички мускули и ще забележите по-добри резултати. Може да заложите и на упражнения, които тренират няколко мускулни групи едновременно. Не пропускайте кардио упражненията, дори да се състоят само от тичане или бързо ходене. Това значително ще подобри сърдечната дейност и мускулния тонус.

Повече движение в ежедневието

През зимата сме склонни да стоим повече в затворените пространства и движението ни много намалява, а това определено не е добре за фигурата ни. Не разчитайте само на тренировките във фитнеса, а включете повече движение в ежедневието. Използвайте стълбите вместо асансьора, отидете на работа пеша, слезте от автобуса две спирки по-рано или си отделяйте всеки ден време за кратка разходка.

Тонизиращи упражнения

Бягането и плуването са отличен начин да тонизирате цялото си тяло. Упражненията за бедра, дупе и корем, клековете и коремните преси, също са отлични за повишаване на мускулния тонус и енергията.

Правилно хранене

През зимата разнообразието от плодове и зеленчуци е по-малко, но това в никакъв случай не означава, че не трябва да ги включим в менюто си. Наблегнете на сезонни такива като моркови, тиква, броколи, карфиол, банани, цитруси. Уверете се, че приемате достатъчно протеин от яйца, месо, млечни продукти и протеинови добавки. Не пропускайте и ценните мазнини от авокадо, маслини, риба. Добра идея е да увеличите малко порциите храна защото тялото се нуждае от повече енергия в студеното време. Разбира се, за целта трябва да хапвате полезни храни като месо, яйца, риба, зеленчуци и пълнозърнести храни и да избягвате пакетирани продукти и сладкиши.

Хидратацията е важна и през зимата

Това, че времето е студеното не означава, че водата е за пренебрегване. Много е важно да бъдете добре хидратирани, особено след тренировка. Пийте достатъчно вода, билков чай, прясно изцеден фреш, електролитни напитки. Ограничете приема на кафе, газирани напитки и алкохол.

Вирни се горе