Как да организираме пространството в банята – идеи за хармоничен и функционален дизайн

Как да организираме пространството в банята – идеи за хармоничен и функционален дизайн

Дали ще се чувствате комфортно във вашата баня зависи единствено от вас самите. За целта трябва да сте избрали подходящото обзавеждане, да сте определили правилната цветова схема и разбира се, да помислите за някои дребни детайли, които, учудващо, имат огромна тежест в изграждането на хармоничния и елегантен дизайн.

Осигурете си достатъчно пространство за съхранение

Това е много важно условие да имате красива и винаги подредена баня. Небрежно нахвърлените дребни аксесоари са най-големият враг на идеята за стилна баня. Особено, ако стаята не е голяма, трябва много добре да обмислите как да се справите с бъркотията. Идеалното решение е да се снабдите с достатъчно пространство за съхранение. Освен предвидените шкафове има и други възможности. Така например, ако в банята има достатъчно простор, може да поставите на подходящо място малка, изящна масичка. Украсете я с кокетна саксия с естествено или изкуствено цвете и добавете някое атрактивно панерче или поднос. В това панерче може да се съберат всякакви дребни козметични принадлежности, покрити, например, с красива кърпа, за да не се прашат.

Произведения на изкуството

Те са от голямо значение за изграждане на красивия и елегантен дизайн, а банята не прави изключение. С тази разлика, че докато в другите стаи не е необходимо да се съобразяваме с материалите на изработка, все пак трябва да отчетем повишената влажност в банята и да изберем такива произведения на изкуството, които тя няма да успее да повреди. Стъклени пана с цветни принтове са чудесен заместител на традиционните картини. От една страна стъклото ще внесе много лекота в дизайна, а от друга цветният принт ще оживи изключително много интериора. Статуетки и красиви свещници могат да свършат същата работа. Важното е да са в хармония със стила на декора и да бъдат позиционирани на подходящите места, за да не пречат, но едновременно с това да бъдат на показ.

https://www.keramo-bg.com/

Вирни се горе