Как да изберем блендер за смути?

Как да изберем блендер за смути?

Смутито е освежаващ и изключително здравословен коктейл от различни продукти, съдържащи витамини, полезни елементи и фибри. Лесно е за приготвяне, когато има уред за едновременното им смесване до хомогенно състояние. Съвременните блендери са отлично решение за това. Как да направите подходящия избор? Споделят от онлайн магазин 4sales.

Как блендерите помагат за приготвяне на смути?

Това са бързооборотни кухненски уреди, чието основно предназначение е постигане на бързо и ефективно пюреобразно смилане на поставените в него плодове или други продукти.

Блендерите могат да са потопяеми или стационарни, но предназначението им е едно и също. Първите са с удобен за държане с една ръка дизайн. Всички контролни бутони са в близост до пръстите за по-лесно управление. Потапят се в съда с предварително поставените продукти. Вторите стоят на едно място и за това се наричат стационарни. Съставени са от корпус с електродвигател във вътрешността. В горната им част има специална стъклена или пластмасова купа, на дъното на която се намира режещият нож.

Потопяем или стационарен блендер?

Това зависи от количеството продукти, които ще смилате едновременно. Ако приготвяте смути за цялото семейство и гостите, препоръките на 4sales са да прибегнете към мощните стационарни модели. Купата им е по-голяма, побира повече материал с едно зареждане и могат да смилат още ядки, лед и други.

Когато правите здравословната напитка за двама или трима човека само с меки продукти, можете да използвате и потопяемите аналози. Те са по-маломощни, но и по-леки, което ги прави удобни за използване с една ръка.

Какви са основните критерии при избора?

Смутито се пие охладено и за това се поставя лед, който може да се смила с блендера на малки кубчета. Въпреки това, важно е да се направи правилния избор и той зависи от:

  • мощността – ако съдържанието в коктейла е само от меки зеленчуци и плодове, моделите с мощност на мотора от 350W са идеални. Ако планирате да добавите ядки или да смилате леда, новите професионални и евтини устройства с гаранция от 4sales, с минимална мощност от 600, 800W до 1000W, са добър избор;

  • оборотите на двигателя – ако са твърде ниски, напитката няма да е с еднородна смес. Оптималният вариант е поне 20 000 об. в мин., но най-добре е ~30 000 оборота в минута;

  • обемът на купата – ако купувате стационарен блендер, има значение колко продукти ще събере купата. За обслужване на 1-2 човека, моделите с вместимост от около 600-800 мл. са идеални. За по-голямо количество, насочете се към 1,5 литровите модели.

Какви рецепти за смути има?

Разнообразието е доста голямо и зависи от съдържанието. От 4sales много препоръчват напитките с банан и ананас, които се нарязват на парченца и се смилат. Съществуват различни видове: плодови, диетични и зеленчукови. Разбира се, винаги можете да експериментирате, като смесвате отделните разновидности. За подсладител се използва предимно медът и в допълнение се слага мляко или сметана.

Вирни се горе