Кабинетът с великденска кошничка за пенсионери и социално слаби

Кабинетът с великденска кошничка за пенсионери и социално слаби

До следващата седмица министърът на финансите Асен Василев и министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков да подготвят великденски пакет за подкрепа за най-нуждаещите се българи, “за да посрещнат по-високите цени заради войната в Украйна”. Това поиска премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на правителството днес.

На второ място той обяви, че от днес се удължава мярката 60/40 до края на юни, въпреки че извънредното положение свършва на 1 април.

След заседанието на Министерски съвет началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова уточни, че пакетът ще е за пенсионерите и ще е еднократна финансова помощ, раздадена преди Великден. “Очаква се до броени дни да се изковат конкретните параметри.”

Бориславова съобщи още, че кабинетът е отпуснал допълнителни финансови средства за семейства с деца, неприети в детска градина – парите са 823 000 лв. за Столична община и 4000 лв. за община Пловдив.

Правителството е удължава и срока за регистрация за временна закрила на бежанците от Украйна – 15 април, съобщи Лена Бориславова.

Вирни се горе