Изявление на Кмета на Община Доспат

Изявление на Кмета на Община Доспат

Уважаеми жители на Община Доспат,

За съжаление трябва да ви информирам, че броят на заразените лица с корона вирус в Общината към днешна дата расте и достигна 81, от тях десет са деца. От страна на Община Доспат са предприети са всички необходими мерки по ограничаване на контактите с вирусоносителите. В сила са постановените мерки от директора на РЗИ- Смолян.

Във връзка с усложненото положение от заразяване с коронавирус Общинския кризисен щаб заседава почти ежедневно и обсъжда мерките в Община Доспат.

За да бъдат намелени предпоставките за разпространение на заразата предприех мерки за защита на населението. Засилват се проверките от страна на органите на реда, продължава пълната дезинфекция на обществени сгради, улици и натоварени участъци на територията на населените места в Община Доспат. Издал съм заповеди за създаване на ред и организация в Общината относно мерките, които трябва да се спазват в този момент.

Разпоредил съм търговските обекти да спазват правилата за работа с клиенти в кризисна ситуация. Обръщам към вас с молба за стриктно изпълнение на указанията, препоръките и нарежданията на държавните органи и санитарните власти. Използвайте лични предпазни средства, не излизайте без причина, не предприемайте рисковани пътувания извън границите на населеното място! Не създавайте паника и напрежение ! За всяка промяна в ситуацията в общината ще ви информирам своевременно за да знаете истината такава, каквато е от първо лице. Надявам се заедно да се справим с предизвикателствата наложени от времето ! Всичко зависи от нас самите!

Инж. Елин Радев

Кмет на Община Доспат

Вирни се горе