Известният учител Теодосий Теодосиев гостува в Регионална библиотека

Известният учител Теодосий Теодосиев гостува в Регионална библиотека

Тeодосий Теодосиев – преподавател по физика, който ежегодно дава по-голямата част от националните отбори на България за международни състезания и олимпиади по физика гостува в Регионална библиотека „Николай Вранчев”. Той се срещна със смолянската общественост сред които ученици, учители, физици и любители на точните науки.

Повече от два часа той сподели пред публиката своите впечатления от многобройните посещения в различни държави и опита, който прилагат в образователната система.Направи сравнение на обучението по различните науки в минали години и днес, разказа за опита и формулата, който той прилага за успешно изграждане на отлични лауреати по математика и физика, преминали през неговите школи и донесли на страната ни редица отличия.

От общо 11 златни медала, печелени от български участници на Международни олимпиади по физика, 7 са на възпитаници от неговата школа, включително най-високите индивидуални резултати и отборни постижения. Има 13 индивидуални първенци на националните олимпиади по физика и повече от 50 участници на МОФ.

На първо място и най-важното, което Теодосиев определи и даде за пример е четенето и формиране на обща култура. До девети клас учениците трябва да са прочели поне 1000 книги по 600 страници. „Не случайно сме днес в библиотеката, в този храм на знанието, където започва развитието на подрастващите”, отбеляза учителят.

За да постигнат успех, неговите ученици полагат изключително голям труд в школите, където с дни решават задачи и формират своите знания и умения. Заради големия интерес Тeодосий Теодосиев обеща, че ще дойде отново в Смолян.

Вирни се горе