ИЗВЕСТНИЯТ СКУЛПТУР ПАВЕЛ КОЙЧЕВ ОТКРИВА ИЗЛОЖБА „ДУХОВНО ПРЕЖИВЯВАНЕ“ В СМОЛЯН

ИЗВЕСТНИЯТ СКУЛПТУР ПАВЕЛ КОЙЧЕВ ОТКРИВА ИЗЛОЖБА „ДУХОВНО ПРЕЖИВЯВАНЕ“ В СМОЛЯН

Почитателите и приятелите на изкуството ще могат да видят самостоятелната изложба- скулптура на Павел Койчев „Духовно преживяване“. Откриването ще е на 16 юли т.г. от 18.00 часа в Художествената галерия-Смолян в присъствието на автора. Това съобщи световно известният живописец Петър Пиронков. По негова идея се реализира поредната експозиция, която е на световно ниво. Всяка изложба на Павел Койчев е артистично събитие, очаквано с любопитство и нетърпение, посочи Пиронков. Експозицията се реализира със специалната подкрепа на община Смолян и галерията. Изложбата ще може да се види в залата на галерията до 16 септември т.г.

Известният скулптур е роден е на 30 май 1939 г. в София. През 1966 г. завършва специалност "Скулптура" във Висшия институт за изобразително изкуство "Николай Павлович" (Националната художествена академия в наши дни). Първата му самостоятелна изложба е през 1982 г. През последвалите десетилетия участва в редица национални и международни изложения, сред които е изложението "Световни художници на хилядолетието" в централата на ООН в Ню Йорк. Два пъти представя България на Международното биенале във Венеция. Негови произведения са притежание на Националната галерия, на Софийската градска галерия, на други галерии из страната и частни колекции в Австрия, Дания, САЩ, Белгия и др.

Припомняме, че в Художествената галерия може да се посети още една уникална изложба „Величието на българския пластичен дух“. Представени са произведения на Златьо Бояджиев, Цанко Лавренов, Иван Ненов, Кирил Цонев и др.

Експозицията може да бъде разгледана до 14 септември т.г.

Вирни се горе