Изложба живопис в памет на Костадин Василев открива КДК

Изложба живопис в памет на Костадин Василев открива КДК

На 15 март (вторник) от 18 часа в зала „Петър Стайков“ на КДК откриваме изложба живопис, посветена на Костадин Василев по повод една година от преждевременната му кончина. Василев беше общински съветник, зам. кмет на Община Смолян, директор на Бюрото по труда в областния град.

В колекцията са включени 49 платна от 34 автори, водещи български и чужди художници. Между тях са: Димитър Казаков – Нерон, Андрей Даниел, Владимир Пенев, Кирил Божков, Папа-Жан, Владимир Киров, Виолета Радкова, Светла Ралевска – Кирова, Селма Тодорова, Васил Василев, Григор Първев, Елга Дренска, Тасим Кадрия, Хикмет Четинкая и др.

Картините са от семейната колекция на Костадин и Пенка Василеви и са събирани повече от 30 години. Болшинството от тях са закупени от авторите по различни поводи: подпомагане лечението на болни творци, закупуване и обзавеждане на ателиета, пленери организирани в Смолян от Пенка Василева и пр.

За Клубът на дейците на културата е чест да приюти в изложбената си площ такива ярки художници и техните платна. Експозицията ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до 31 март 2022 г.

Заповядайте на откриването на изложбата! Веднъж да си спомним за приятеля, колегата и съгражданина ни Костадин Василев и втори път да заситите сетивата си с нежност, чувственост и красота, родена от великата човешка ръка.

Вирни се горе