ИЗЛОЖБА "ПЛАНИНАТА НА ОРФЕЙ" КРАСИ МУЗЕЯ В СМОЛЯН

ИЗЛОЖБА "ПЛАНИНАТА НА ОРФЕЙ" КРАСИ МУЗЕЯ В СМОЛЯН

Изложбата "Планината на Орфей" представя пленителни, интригуващи кадри от фотопленер, посветен на празника на обединения град Смолян, състоял се на 11 и 12 юни 2022 г. В него участие са взели 11 ученика от смолянските учебни заведения, като най-малкият е четвъртокласник. Всеки от тях се е включил с четири свои авторски снимки по темата. Всички фотоси за изложбата са подбрани и одобрени от утвърдения фотограф Сашо Сарандалиев, негова е и идеята за фотопленера.

В изложбата участват деца от СУ "Св. Св. Кирил и Методий", ЕГ "Иван Вазов", ОУ "Юрий Гагарин", ОУ "Проф. д-р Асен Златаров", ПГПИ-Смолян, ПГТТ "Христо Ботев", ПГИ "Карл Маркс", ОУ "Стою Шишков" и ОУ "Отец Паисий". 24 табла разкриват емблематични, красиви кътчета от градската среда на Смолян и пейзажи от природните и архитектурните забележителности на общината.

Реализирането на фотопленера и изложбата към нея е дело на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните лица към Община Смолян. Идеята на комисията е да покаже на обществеността как младите смолянски таланти виждат всяка нотка на красота, вдъхновение, живопис в родопския град. Изложбата е подготвена в мобилен вариант и може да бъде предоставена на различни институции. В РИМ „Стою Шишков“ – Смолян ще остане до лятото.

Вирни се горе