Изложба на участниците в ателие „Млад художник”

Изложба на участниците в ателие „Млад художник”

Пространството пред Детски отдел на Регионална библиотека грейна днес от творбите на участниците в ателие „Млад художник”. В шарена изложба бяха подредени изработените с различни изразни техники художествени творби на любителите художници през двете седмици на ателието. Инициативата е част от лятната програма на библиотеката, в която за малките посетители се организират безплатни тематични занимания и творчески работилници.

svetla

Провеждащо се за четвърти път под ръководството на смолянската художничка Живка Кисьова, двуседмичното ателие събра деца на възраст от 7 до 12 години. Бъдещите художници се запознаха с нови изразни похвати в изобразителното изкуство, твориха с различни материали – акварел, акрил, молив. Нарисуваха композиции от геометрични фигури, създадоха апликации от цветни хартии, натюрморт с плодове и абстракции, изработиха кукли манекени от пластмасова бутилка и отпадъчни текстилни материали. Основната тема, над която работиха бе създаване на картонен 3D декор по приказката на Ран Босилек „Дядо вади ряпа”, който да се използва в бъдещи дейности на библиотеката с деца.

bib

На заключителното събитие-изложба, пред присъстващите родители, гости и деца, менторът Живка Кисьова обобщи постигнатото с думите: ”Основната цел на творческата работилница бе да накара децата да работят в екип и да уважават собствения и труда на колегата, както и да разберат, че за добрият художник е необходимо мислене, учене, труд и четене”. Тя благодари на Регионална библиотека, която дава възможност на децата на Смолян да развиват творческите си умения, както и на екипа на Художествена галерия Смолян за проявената съпричастност към инициативата.

nikol

С много усмивки, снимки и прегръдки завърши шареното събитие в Детски отдел, а участниците в ателието си тръгнаха с нови идеи, приятелства и умения.

kartini

Вирни се горе