ИЗЛЕЗЕ БЕЗПЛАТНОТО ИЗДАНИЕ “СПРАВОЧНИК ЗА ТРУДОВИТЕ ПРАВА НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ 2021”

ИЗЛЕЗЕ БЕЗПЛАТНОТО ИЗДАНИЕ “СПРАВОЧНИК ЗА ТРУДОВИТЕ ПРАВА НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ  2021”

Изданието може да бъде изтеглено от портала за консултации www.mywork.bg тук: https://mywork.bg/spravochnik-trudovi-prava/ и е поредната крачка в мисията на платформата и екипа ѝ да бъде в помощ на всеки, имащ нужда от достъп до трудовоправна информация, която е актуална, компетентна и проверена. Най-актуалните въпроси за трудовите ни права през 2021 г. са събрани в от водещия експерт по трудово право д-р Тодор Капитанов и съдържа над 50 разгледани въпроси и казуси, посочени като най-търсени от служителите през 2021г. от автоматизираната безплатна платформа за трудово право – mywork.bg.

Има ли право работодателят да ни задължи да се ваксинираме; какви са правата ни по време на локдаун; какви са новите изисквания за получаване на шест заплати при пенсиониране; какви са правата ни по време на работа от растояние и още много други актуални теми, са само част от обширното безпплатно онлайн издание.

“Справочник за трудовите права на работещите българи 2021” излиза веднъж в годината и има за цел да увеличи трудовата правна култура на всеки гражданин, като защитава и популяризира правото на достъп до правна информация на достъпен език. Данните от платформата сочат, че за първите 10 месеца от старта ѝ, в нея са извършени над 70 000 безплатни трудовоправни юридически консултации, а близo 500 души са получили безплатно лични правни отговори през изградените от платформата допълнителни дигитални канали за комуникация. Гражданите, които са се възползвали от безплатните юридически консултации, са българи, живеещи в цялата страна, но общо платформата е използвана от наши сънародници, живеещи в 43 държави по света, като освен България, потребители има най-много от САЩ, Германия, Великобритания и Австрия.

За mywork.bg

Mywork.bg е българска платформа за юридически отговори на въпроси, свързани с правата на работното място.

Платформата е абсолютно безплатна алтернатива на скъпите юридически консултации. В нея гражданите намират решения на най-често срещаните проблеми на работещите – от кандидатстването и приемането на работа, през бременност и майчинство, до напускането, пенсионирането или евентуалното уволнение, както и всички възможности за получаване на обезщетения преди и след това.

Чрез “автоматизацията“ на законите на разбираем език и използвания механизъм за комуникация, който потребителите сами управляват, за по-малко от минута всеки може да намери компетентно и проверено решение на своя индивидуален проблем безплатно и 24 часа в денонощието.

Вирни се горе