Изглежда Родопа (Смолян) отново ще се движи около средата на класирането в Трета лига

Изглежда Родопа (Смолян) отново ще се движи около средата на класирането в Трета лига

Спортните страсти в Югоизточната Трета лига започнаха с интересни спортни изненади и както вече можем да забележи, отборите вече навлизат в 11-тия кръг, а това е достатъчно добро време за равносметка и поглед към формата на Родопа Смолян. Откриваме родопчани на 9-тата позиция в първенството на аматьорите. Това можем да смятаме като значително по-добро представяне спрямо миналогодишния сезон.

За 11 кръга тимът може да се похвали с 4 победи, 2 равенства и 5 загуби. Разбира се, мнозина биха били особено критични и със сигурност не биха поставили висока оценка, но не трябва да забравяме, че дори и сред аматьорите се среща тежка конкуренция, която със сигурност променя очакванията на всеки отбор. Освен това не трябва да забравяме, че битката се води между цели 18 отбора, следователно ще има още много време за трупането на точки и придвижването нагоре в класирането.

Отборът все пак може да се похвали с футболни традиции и подкрепата на града, което също не трябва да убягва на спортните критици. Успяхме да станем свидетели на завръщането на Михаел Кисьов и Ромарио Димитров. Вторият е бивш юноша на Левски и определено ще остави следа в клуба, особено след като е имал възможност да се доближи значително до професионалния футбол.

Можем да забележим, че все повече букмейкъри обръщат внимание на аматьорската лига, където играчите с особено внимание и желание правят играта значително по-вълнуваща. Можем да открием особено внимание, както и отзив за palmsbet от Нострабет, където родният футбол се разглежда с особено внимание и позволява особено внимание на абсолютно всеки истински почитател.

Не трябва да забравяме и още една много важна подробност, която прави чест на родопчани. Докато повечето тимове привличат играчи от цяла България, планинарите използват само един играч - Стефан Киков. Имайки предвид този факт, можем да заявим, че е очевидно как работи и самият отбор - на мускули, чест и желание за развитие в спорта. Демонстрирането на подобна школа може да ни покаже и още една интересна подробност - най-накрая можем да говорим за истински резултати и подкрепа, защото тук говорим за независим клуб.

Дори и в момента да е повече от ясно на всички, че отборът среща трудности, особени при толкова сериозна конкуренция, не можем до пропуснем факта, че когато има резултати, те ще бъдат изцяло заслуга на отборът и всички, които в момента се борят за повишаването на качеството. А и не можем да пропуснем още една важна подробност - балансът.

Можем да видим, че Родопа има 3 победи и 3 загуби на собствен терен, що се отнася до гостуванията, там ситуацията е доста тежка и родопчани могат да се похвалят само с една победа. Това е основната точка, която трябва да се подобрява и все още не е късно да видим по-добро представяне.

Едно е сигурно, това е отбор, който заслужава много повече и след като ставаме свидетели на значително подобряване и малко по-смели стъпки, можем поетапно да очакваме подобряването на играта, добавянето на нови стратегии и най-вероятно, очакването на качествен резултат. И нека не бъдем критични, все още сме в позицията, в която да очакваме обрати.

Вирни се горе