Избраните да управляват Община Чепеларе положиха клетва пред областния управител и встъпиха в длъжност

Избраните да управляват Община Чепеларе положиха клетва пред областния управител и встъпиха в длъжност

Избраните да управляват община Чепеларе положиха клетва пред областния управител на област Смолян Захари Сираков и официално встъпиха в длъжност на 13.11.2023 година

На свиканото от областния управител на област Смолян Захари Сираков първо заседание, проведено на 13.11.2023г. в административната зала на Община Чепеларе, преизбраният кмет на община #Чепеларе, избраните кметовете на Кметства Богутево, Павелско, Хвойна, Забърдо и общинските съветници положиха клетва и встъпиха в длъжност.

„Поздравявам Ви за гласуваното доверие, с което Вашите съграждани Ви делегираха правото и отговорността да управлявате Община Чепеларе! Изричайки днес клетвените си слова, загърбете личностните противоречия и се обединете около дълга си да работите в интерес на обществото! Предлагайте и подкрепяйте проекти, които водят до просперитет и развитие! Не позволявайте безпринципните противопоставяния да оказват негативно влияние върху живота на съгражданите ви!“ С тези думи областният управител Захари Сираков откри първото заседание на Общински съвет - Чепеларе и декларира подкрепата си за развитието на всички важни обществени сфери и приоритети.

Съгласно решенията на ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ – ЧЕПЕЛАРЕ за кмет на община Чепеларе бе преизбран Боран Хаджиев. За кмет на Кметство с. Богутево бе избран Стойчо Младенов, за кмет на Кметство с. Павелско – Атанас Станков, за кмет на Кметство с. Хвойна – Елена Сивакова, а за Кметство с. Забърдо - Здравка Черпокова-Илиева.

Чрез таен вот на първото тържествено заседание на Общински съвет – Чепеларе, 8 от 13 общински съветници подкрепиха кандидатурата и избраха за председател на Общински съвет – Чепеларе Екатерина Петрова, останалите 5 гласа бяха за Анета Пашалиева.

В състава на Общински съвет – Чепеларе влизат следните партии и коалиции с членове както следва:

БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (2) – Валентин Черпоков и Асен Хаджиев;

ПП ГЕРБ (6) – Стоян Андреев, Петя Касабова, Димитър Герджиков Лилия Милина, Елка Ангьозова и Весела Хаджиева-Русенова;

ЛЕВИЦАТА! (2) – Екатерина Петрова (избрана за председател на Общински съвет – Чепеларе) и Ангел Николов;

КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ (1) – Славка Чакърова;

МЕСТНА КОАЛИЦИЯ НОВОТО ВРЕМЕ (2) – Анета Пашалиева и Филип Делисивков.

Резултатите от местните избори бяха обявени в началото на тържественото заседание от адв.Недялка Стамболова – председател на ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ- ЧЕПЕЛАРЕ. Тя поздрави избраните кмет на община Чепеларе, кметове на кметства и общинските съветници и им връчи удостоверенията за избирането им с думите: „Нека решенията, които вземате да бъдат за доброто на всички граждани в общината. Пожелавам Ви да работите с душа и сърце и ежедневно да осъзнавате, че Вашите решения засягат понякога човешки съдби.“ От свое име и от името на ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - ЧЕПЕЛАРЕ, адв. Стамболова благодари на всички, които са гласували на местните избори и призова избраните да направят така, че след четири години, онези, които са им гласували доверие, да бъдат удовлетворени. „Бъдете конструктивни, бъдете ползотворни и работете, за да продължим да се гордеем с нашата община и да бъде тя още по-добро място за живеене.“ – допълни още адв. Стамболова, в качеството си на председател на ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - ЧЕПЕЛАРЕ.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев поздрави присъстващите в залата граждани, общинските съветници и кметове на кметства, като ги увери, че „жителите на община Чепеларе са най-ценното, което имаме и те са хората, които ще определят бъдещето.“ „Пожелавам на всички Вас ползотворна работа, успешен мандат и съм убеден, че всичко., което сме поели като ангажимент, познавайки и екипа, с който работим и ще продължаваме да работим, ще го направим, за жителите на нашата община - да се чувстват достойни граждани.“ – добави още Хаджиев като подчерта, че кабинета му ще продължава да бъде винаги отворен за въпросите и проблемите на жителите на община Чепеларе.

С пожелания за здраве, успешен мандат 2023-2027 и желание за единност в намиране на подходящите средства и вземането на правилните решения завърши днешната тържествена сесия в административната зала на Община Чепеларе.

13 – ти ноември е обявен за ден на доброто, свързваме го с добруването в управлението в името на общото благо. На добър час!

Вирни се горе