Изборните книжа за балотажа на 5 ноември пристигнаха в област Смолян по график

Изборните книжа за балотажа на 5 ноември пристигнаха в област Смолян по график

Днес, 03 ноември 2023 година, упълномощен със заповед на Областния управител на област Смолян Захари Сираков, представител на Областна администрация – Смолян и упълномощени с решение на всяка Общинска избирателна комисия (ОИК), не по-малко от двама членове на ОИК, получиха от печатница „ДЕМАКС“ АД, гр. София хартиените бюлетини за втори тур на изборите за кметове, който ще се произведе на 05 ноември 2023 г.

Упълномощени служители и членове от ОИК приеха още в същия ден книжата, които ще бъдат транспортирани до всяка община под охраната на МВР. До предаването на бюлетините на секционните избирателни комисии, те ще се съхраняват в определените със заповед на областния управител помещения на територията на съответната община.

Пред представителите на медиите областният управител Захари Сираков уточни, че втори тур на избори за кмет ще се произведат в 5 общини от област Смолян – в Доспат с избор на кметове на кметства Барутин и Чавдар; в Златоград с избор за кмет на община и кметове на кметства Ерма река и Старцево; в Рудозем с избор на кметове на кметства Витина и Чепинци; в Смолян с избор за кмет на община и кмет на кметство Подвис; в Чепеларе с избор на кмет на община.

Общият брой секции на територията на област Смолян, в които ще се произведе втори тур на избори за кметове е 133, като в това число влиза 1 подвижна секционна избирателна комисия в община Рудозем. В 77 секции ще се гласува смесено – с машина и с хартиена бюлетина. 51 335 са избирателите, имащи право на глас за вота на 05 ноември 2023 г.

zahari

knija

the zbori

Вирни се горе