ИВОН ХАДЖИЙСКА С ПОРЕДНИ НАГРАДИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИ КОНКУРСИ

ИВОН ХАДЖИЙСКА С  ПОРЕДНИ НАГРАДИ ОТ  МЕЖДУНАРОДНИ КОНКУРСИ

Приоритет в работата на НЧ "Георги С. Раковски 1947", с.Мугла е да се работи с млади дарования. Предоставя им се възможности за развитие и изяви, както на местно ниво , така и на национални и международни конкурси.

И през 2023 г., с подкрепата на читалището, талантливата Ивон Хаджийска за пореден път, впечатли високо квалифицирано международно жури.

Тя се класира в престижни конкрусни фестивал, като:

„Международен онлайн фестивал с конкурсен характер, "Под небето на Австралия"-Сидни Фестивал (20 Септември 2023).Диплом за класиране на 2-ро место, покана за участие в международни фестивали в над 21 държави от European Association of Folklore Festivals – EAFF ICH Partner of UNESCO Committee of Festivals MonolitFestivals

Международен онлайн фестивал с конкурсен характер САЩ- „Американски чар“- Фестивал (15 Септември 2023).Дипломи за класиране на 2-ро место , и покана за участие в следващ фестивал в Испания и множество международни фестивали през 2024 г., инициирани от European Association of Folklore Festivals – EAFF ICH Partner of UNESCO Committee of Festivals MonolitFestivals

Единадесет годишната Ивон , заедно с група за „Автентичен фолклор-Мугла“ през м. юли участва и в Балкански фолклорен фестивал в град Одрин, включен в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално културно наследство.

Тя е и част от вписаният в регионална листа на Национална система "Живи човешки съкровища България " през 2022 г., обичай "Среде лето", НЧ "Георги С. Раковски 1947 ", с.Мугла.

С пожелание за нови творчески успехи и нека и за напред да популяризира културното наследство на Родопите в множество регионални, национални и международни конкурси и фестивали.

Успех!

Вирни се горе