Иван Френкев: Смолян може да е социална община и да има предприятие за работещи хора с инвалидност

Иван Френкев: Смолян може да е социална община и да има предприятие за работещи хора с инвалидност

Силата на едно общество се мери с грижата на управляващите към децата, възрастните и към хората със специфични потребности. Това заяви Иван Френкев, кандидат на „БСП за България” за кмет на Смолян в деня, който ни напомня за проблемите на незрящите хора, провъзгласен за Международен ден на белия бастун от 1980 г.

„Прекрасни неща видях днес по време на срещата си с членове на Съюза на слепите. Изработеното показа за пореден път силата на духа на хората със затруднения. Но и ни напомни за необходимостта от силна държавна и общинска политика в тяхна подкрепа. Смолян трябва да има социално предприятие, в което хората с инвалидни проблеми да могат да упражняват труд и умения, и да получават доходи. Вместо да се чудят къде и как да предлагат тези прекрасни, изработени от тях изделия ”, посочи Иван Френкев.

Той бе категоричен, че БСП е последователна в социалните си политики. „Отстоявали сме тази грижа и сме постигали успех в това да има безплатни детски градини и ясли, младите семейства и децата да бъдат подпомагани, да има грижа за възрастните”, добави социалистът.

Знаем как и можем да превърнем Смолян в социална община, вие ни познавате – имаме стройна програма и подготвен екип. Вярваме в подкрепата на хората, защото сме доказали, че работим за тях”, заяви кандидатът на „БСП за България” за кмет на Смолян Иван Френкев.

ivan

frenkev

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: БСП за България

Вирни се горе