Иван Френкев: Можем да спрем обезлюдяването на малките населени места в Смолян

Иван Френкев: Можем да спрем обезлюдяването на малките населени места в Смолян

Недопустимо е в 21 век в българско село да няма дори хранителен магазин, реагира социалистът

„Трябва да спрем темповете на обезлюдяване на селцата и кварталите в Община Смолян. Проблемът е изключително остър, но по него години наред не са предприемани действия, нито са предлагани работещи решения. БСП имаме ясна програма с конкретни стъпки какво можем да направим”.

Това заяви кандидатът за кмет на „БСП за България” Иван Френкев, който заедно с кандидати за общински съветници и кандидати за кметове на населени места от общината се срещна с хората в селата Река, Катраница, Бостина и Левочево.

„Грижата за кварталите и отдалечените места е сред приоритетите в работата ни. Няма да го скрия – нужна е сериозна работа, за да се подобрят пътищата до селата и те се благоустроят. Но е недопустимо в 21 век в българско село да няма хранителен магазин дори и пътят да е такъв, че кола едва да стига до селото”, реагира социалистът. Иван Френкев добави, че има възможности чрез Плана за възстановяване и устойчивост да се подобри инфраструктурата в района – нужна е обаче политическа воля и управленски опит, каквито екипът му има.

„Знам, че болката ви е това, че децата и внуците ви заминават оттук. И знам какво търсят другаде – сигурност за работните си места, добри доходи и възможности за развитие. Ето, условията за това трябва и можем да създадем в общината. Смолян има потенциала да се превърне в логистичен център на Родопите, което ще разкрие нови работни места. Има потенциала да се развият местни производства, които също ще могат да отворят нови работни места. Общината ни има стратегическо местоположение – трябва да го използваме, а не да бъдем крайна дестинация преди границата”, посочи още Иван Френкев. По думите му възможностите на трансграничното сътрудничество не са използвани на този етап, а това може да помогне на развитието на Смолян напред и да направи една стъпка напред хората да не напускат общината.

ivan

fren

bsp

sela

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: БСП - Смолян

Вирни се горе