Иван Френкев: „Грижата за хората в селата трябва да е като тази в общинския център“

 Иван Френкев: „Грижата за хората в селата трябва да е като тази в общинския център“

Решението е малките населени места да разполагат със свои бюджети, категоричен е кандидатът на „БСП за България” за кмет на Смолян

„Кметовете на малките населени места трябва да имат бюджети, които да позволят общинската грижа за хората там да е като тази на живеещите в общинския център Смолян. Това за БСП е социалната община и справедливата политика, която ще въведем”, заяви кандидатът на „БСП за България” Иван Френкев по време на срещите си с избирателите.

Заедно с кандидатите за общински съветници той разговаря с жителите на селата Смилян, Арда, Сивино, Могилица, Кошница.

„Не може жителите на Могилица и тези в Смолян да плащат едни и същи административни такси, но тези в Смолян да отидат бързо и евтино до общината, а хората от Могилица да плащат транспортни разходи, което допълнително оскъпява тази услуга”, даде пример Иван Френкев.

Той бе категоричен: „Има решение - въвеждане на електронно управление и предоставяне на собствени бюджети на населените места, което ще позволи кметът на селото да извършва комунални и административни услуги. Не може избран кмет на населено място да се моли за топ хартия на кмета на общината. Общината трябва да е близо до населените места и хората и да се грижи за всички равнопоставено“, заключи Иван Френкев.

bsp

ivan

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър БСП - Смолян

Вирни се горе