Иван Френкев, БСП: Срамота е за празника да няма поне поздравителен адрес от президентството и правителството!

Иван Френкев, БСП: Срамота е за празника да няма поне поздравителен адрес от президентството и правителството!

Вчера отбелязахме 111г. от Освобождението на Родопите. Това е специален ден за нас. Честванията са съпроводени с поднасяне на венци и цветя пред Паметника–костница на връх Средногорец, пред Паметника на Полк. Владимир Серафимов и завърши с тържествена проверка – заря.

Тържествата са хубави и винаги има атмосфера. Присъстваха представители на местната власт, областен управител и политически партии. Това, което направи впечатление е, че нямаше нито един представител на държавните институции.

За нас, родопчани, 21 октомври е свята дата. Смолянско е освободено 34 години по-късно от останалата част на България от българска армия и местни доброволци. Като родопчанин, смолянчанин, не мога да приема подобно неглижиране и демонстрирано неуважение. Нямаше дори един поздравителен адрес. Срамота!

По време на тържествената заря-проверка се оказа, че община Смолян е получила поздравителни адреси от и.д. кмет на Карлово и 101 Алпийски полк. Очевидно, че управляващата "сглобка" са по-ангажирани да тичат до посолствоТО, и нашият празник изглежда малък и незначителен. Все пак тук празнуваме "само" нашата свобода. Все си мисля, че можеше да изпратят министър или поне няколко написани думи. С още по-голяма сила това важи за Президентството.

Изглежда, че за Румен Радев е по-важно да присъства на откриването на нова винарна и светски събития, но не и да уважи ключове национален празник и саможертвата на доброволците и войниците от българската армия, на която той се води и главнокомандващ. А още по-фрапиращо е, че в цялата президентска институция, надута с вицепрезидент, секретари и съветници по всякакви въпроси, не се намери един човек да напише и изпрати поне един бланкетен поздравителен адрес. Ей така, за протокола. Обидно и скандално отношение от лица, с претенции за родолюбие. Срамота дами и господа, срамота.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: БСП - Смолян

Вирни се горе