Иван Френкев: „БСП работим за социална община и силна подкрепа за възрастните хора

Иван Френкев: „БСП работим за социална община и силна подкрепа за възрастните хора

„Възрастните хора в Смолян се нуждаят от пълноценна социална подкрепа – за съжаление, досега тя е недостатъчна и на парче”. Това заяви на срещите с пенсионерските клубове в кв. Стария център и Устово кандидатът на „БСП за България” Иван Френкев.

„Знаем, че средствата за отопление, за поддържане на клубовете, за дейност не достигат, а в същото време това са местата, в които пенсионерите могат да се събират, да общуват, немалка част са и активни самодейци. Нещо повече – голяма част от тези самодейни състави са невероятни носители и пазители на автентичния български фолклор. Затова сме категорични: Нужна е цялостна общинска политика за възрастните хора”, заяви Френкев, който заедно с кандидатите за общински съветници от листата на „БСП за България” проведоха среща с възрастните хора.

Като краткосрочна мярка социалистите предлагат увеличаване на субсидиите за пенсионерските клубове, така че те да могат да функционират нормално.

„БСП, знаете, има последователна политика в подкрепа на възрастните хора – нашите депутати в Народното събрание настояваха за приемането както на Закон за възрастните хора, така и за преизчисляване на пенсиите. Мнозинството ги отхвърли, но ние ще продължаваме да се борим за това, че за възрастните хора трябва да има силна социална и духовна подкрепа”, заключи Иван Френкев.

milko

zala

bsp

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: БСП за България

Вирни се горе