Иван Френкев: БСП е последователна в политиките си обезлюдяването в района на Смолян да спре

Иван Френкев: БСП е последователна в политиките си обезлюдяването в района на Смолян да спре

Общината ни има потенциал да стане логистичен хъб на Родопите, посочи социалистът

“Можем да променим Смолян и да покажем, че има начин да ограничим темпа на обезлюдяване на общината и района ни. Демографската криза е сериозният проблем, пред който сме изправени всички и за решаването на който БСП предлага и отстоява последователно своите политики”. Това заяви в интервю за БСТВ кандидатът за кмет на Смолян от “БСП за България” Иван Френкев.

“След 12 години управление на ГЕРБ ние можем да обърнем негативната тенденция и дадем тласък на развитието на града ни, като използване възможностите на Плана за възстановявате и развитие за подобряване на инфраструктурата, свързаността с малките населени места и на бизнес климата в общината”, посочи Иван Френкев.

По думите му е нужна активна работа за изграждането на логистични паркове и отстояване пред държавата най-накрая да се отвори ГКПП Рудозем - Ксанти. “Смолян има всички дадености и потенциала да се развива като логистичен хъб в Родопите. А не, както досега - да е единствено крайна дестинация преди границата”, подчерта социалистът.

Иван Френкев бе категоричен, че за да се случи всичко това е нужно са бъдат създадени условия за добро трансгранично сътрудничество и привличане на инвестиции - за да се даде възможност на местния бизнес да развива преработвателната индустрия и нови производства.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър БСП за България

Вирни се горе