Историята на Лили и Митко от Вълчан дол трогна цяла България

Историята на Лили и Митко от Вълчан дол трогна цяла България

Митко и сестричката му Лиляна са от село Вълчан дол.

Братче и сестриче, които се грижат за болните си родители, приковани на легло. Тя е само на 10 години, но готви. Ученикът гледа животни, ходи за дърва. Умората им е голяма, често заспиват на чиновете в класната стая. Лили и Митко са две български деца, които нямат течаща вода вкъщи. През 21-ви век, те мият зъбите си сутрин в училище.

Те се нуждаят от помощ, затова можем да се обединим и да ги подпомогнем не само оцеляването, а и за развитието им!

Доходите във фамилията са само от 130 лева социална пенсия по болест на майката, детски добавки и еднократни социални помощи. 60-годишният им баща Ангел Хайтов от три години е на легло след два поредни инсулта. Той се оказал и със счупена става на крака и заболявания.

Жена му Надя е с психически проблеми. Двете им деца – петокласничката Лили и осмокласникът Митко се грижат за цялата къща и ходят на училище в съседното село Давидково.

Ето как можем да помогнем на двете дечица от Смолянско

Лили и Митко имат нужда от дълготрайни или консервирани хранителни продукти, от дрехи, обувки (Лили – 38 номер, Митко – 40номер), книжки и всякакви пособия за деца на тази възраст. реклама Пратки в колети можете да изпратите на този адрес: с. Вълчан дол, Пощенски код 4947, Община Баните, Област Смолян.

За връзка: Едита Текьова – кмет на селото – 0885 839 085.

Хората, които искат да помогнат с пари, трябва да се наясно, че децата нямат банкови сметки, нито родителите им. Леля им, сестрата на таткото Ангел, ще контролира постъпилите средства да се изразходват единствено за децата. За парични записи адресът е: с. Загражден, Пощенски код: 4950, Община Баните, Област Смолян, Пощенски клон за кметство с. Вълчан дол – Едита Текьова (кмет).

Множество добри хора вече помогнаха, но с оглед на тежкото състояние в което е семейството, още помощ никога не би била излишна.

Вирни се горе