Инж. Асен Карабов награди отличени ученици в конкурса на ЮЦДП „Красотата на българската гора“ от Пещера и Панагюрище

 Инж. Асен Карабов награди отличени ученици в конкурса на ЮЦДП „Красотата на българската гора“ от Пещера и Панагюрище

Заместник-директорът на ЮЦДП-Смолян инж. Асен Карабов връчи наградите и грамотите на отличените ученици в конкурса „Красотата на българската гора“ от СУ „Свети Климент Охридски“ -гр. Пещера и СУ „Нешо Бончев“-гр. Панагюрище. Конкурсът бе обявен по повод Седмицата на гората 2023 г., която премина под мотото „Довери се на лесовъда“. За участие бяха изпратени 330 рисунки от образователни институции от областите Смолян, Кърджали, Пловдив и Пазарджик.

От СУ „Свети Климент Охридски“ -гр. Пещера участие в конкурса взеха 25 ученици, сред които на второ място в категория от І до ІV клас бе класиран Георги Ангелчов- ІІ а клас. Носител на специалната награда в конкурса е Надя Йорданова от ІІІ а клас, а с поощрителна награда бе отличена Даная Бабова от І клас на училището.

На призовите места в конкурса, в категорията от V до VІІІ клас, се класираха Сияна Кокотанекова /първо място/, Бистра Митковска /второ място/ и Магдалена Цацова /трето място/. И трите ученички са от V клас на СУ „Нешо Бончев“-гр. Панагюрище. С поощрителна награда бе отличена Ростислава Митковска - VІІ клас, от същото училище.

Инж. Асен Карабов благодари на учениците за активното участие и за красивите рисунки, разкриващи красотата на българската гора и нейните обитатели. „Продължавайте да обичате природата, да рисувате нейните красоти и да се грижите за нея! Сигурен съм, че някои от вас ще станат бъдещите лесовъди и добри стопани на българската гора!“, каза в приветствието си към учениците инж. Асен Карабов. В награждаването се включи и инж. Елена Милева от Централното управление на ЮЦДП-Смолян -председател на комисията за разглеждане и класиране на рисунките, която също връчи грамоти на участниците в конкурса.

Вирни се горе