Инвестиционната програма на община Смолян се реализира

Инвестиционната програма на община Смолян се реализира

Работи се активно по изграждането на проектите на община Смолян за благоустрояване на града. Кметът Дора Янкова периодично инспектира реализацията им и на място се запознава с хода на строителството. В кв. Устово, където тече активна дейност за благоустрояване на ж.к. „Прогресите” предстои избор на фирма за асфалтиране на улиците в района. Все още не може да стартира работа по възстановяване на градския парк, тъй като има обжалване от фирми, не спечелили обществените поръчки. Строи се активно и на улиците „Станковица” и „Боровец” в Райково, където освен асфалтирани улици жителите ще имат нови тротоари, улично осветление и джобове за съдовете за смет. Строителна дейност кипи и на главната улица в Стария център. Жителите и търговците от района оценят високо инвестицията и искат единствено работата да приключи в срок. Янкова увери, че това ще е повече от сигурно, тъй като става дума за европейски проект, където няма компромис с качество и срокове.

В квартал Устово кметът обеща ново стълбище за жителите от улица „Оборище”. Янкова подчерта, че хората от улицата са направили искане до общината да се ремонтират съществуващите стълби, които да се укрепят и с нови подпорни стени. Според нея до зимата то ще бъде факт. По отношение на възможностите за асфалтиране на улицата, кметът обясни, че на този етап това няма как да стане, тъй като улицата е включена във втория етап на изграждането на пълния воден цикъл. Това означава, че догодина там ще има изкопни дейности и не е редно сега да се асфалтира, за да се разкопае на ново. Ще се намери начин участъкът да се подобри. Седмица след големият мюсюлмански празник Рамазан Байрам ще бъде асфалтирана и улица „Величко Профиров” край Чинара. Изпълнителите от „Иса 2000” напредват, като подпорните стени около улицата са пред завършване. Монтирани са и голяма част от бордюрите.

След седмица се очаква да започне и цялостното асфалтиране на улиците „Невястата” и „Първи Май”. Така от Рибката до Стария център ще има две изцяло нови улици, които ще решат проблемите на жителите в квартал „Каптажа” и гостите на града, пътуващи от Пампорово.

Вирни се горе