Инвестиции в размер на 9,8 млн. лв. предвижда EVN за региона през тази година

Инвестиции в размер на 9,8 млн. лв. предвижда EVN за региона през тази година

Заместник областният управител проведе среща с регионалния мениджър на EVN Александър Сипек

Заместник областният управител Явор Руженов проведе регулярна среща с регионалния мениджър на EVN Александър Сипек и Калина Трифонова-зам.-председател на дружеството. На срещата присъства и Андрей Кадишев -и.д “Главен секретар” на Областна администрация-Смолян.

Обсъдени бяха инвестициите на EVN в област Смолян, бъдещи проекти и текущи въпроси, касаещи координацията по време на бедствия.

Александър Сипек посочи, че от вложените 2 млрд.лв. инвестиции в инфраструктура и услуги на дружеството в България, близо 130 млн.лв. са били за развитието на мрежата и повишаване сигурността на захранването в нашия регион. За тази година предвижданите инвестиции в Смолянска област са в размер на 9,8 млн. лв. Дружеството разполага с подготвен автомобилен парк за зимни условия-392 високопроходими автомобили, 9 моторни шейни, 2 АТВ и 9 UTV, оборудвани с вериги, специализирана верижна машина.

„Ние сме показали, че е важно да имаме силно присъствие в региона. Действително полагаме усилия, за да извлечем най-доброто от възможностите, с които ние разполагаме. Смятам, че l региона винаги сме успявали да вложим средствата по най-добрия начин“, каза Александър Сипек.

„В наше лицеq като Областна администрация, може да разчитате за съдействие за разрешаването на всякакви проблеми. Надявам се, че с общи усилия да работим като едно цяло, за да може нещата да се случват!“, каза заместник областният управител Явор Руженов.

Знам.-обкастният управител постави въпроса за навременното осигуряване на подвижни трафопостове за трудно достъпни райони по време на природни бедствия. От EVN посочиха, че е изградено резервно захранване за курортен комплекс Пампорово. В инвестиционната програма се предвижда също изграждането на резервно захранване за Мугла и за Община Баните.

Регионалният мениджър на EVN посочи, че дружеството върви в посока дигитализация на услугите. На срещата бяха набелязани и съвместни инициативи за формиране и насърчаване на отговорното ползване на енергийните ресурси сред подрастващите.

Вирни се горе