Инвеститори, привлекли над 8.5 милиарда евро за общински проекти, се събират в Смолян

Инвеститори, привлекли над 8.5 милиарда евро за общински проекти, се събират в Смолян

Основателят и директор на най-голямата инвеститорска общност в Европа Уилям Стивънс идва в България по покана на Михал Камбарев

Инвеститори от различни краища на света идват в Смолян на 27 октомври. Хора, управляващи милиарди евро, ще се съберат в 09:30 ч. в новооткрития офис на „Инвестиционното звено“ по покана на кандидата за кмет на Смолян от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ Михал Камбарев.

Да подкрепи кандидатурата му и да засвидетелства готовността си за съвместна работа с жители на Смолян пристига основателят и директор на най-голямата инвеститорска общност в Европа Уилям Стивънс, който е работил с водещи корпорации като Sony, Logitech, Philips, Samsung и много други. Той води със себе си мениджърите на всяка индустриална вертикала на инвеститорския клуб, включително здравеопазване, дигитализация, устойчиви политики и енергия. По време на посещението предприемачи от Смолян ще представят проектите си пред делегацията от инвеститори. Освен Уилям Стивънс групата включва:

● Софи Стивънс - предприемач, автор на книги и бизнес консултант.

● Рик Салмън - предприемач, бизнес ментор и инвеститор, специалист във връзките с инвеститори.

● Елена Крапчева - предприемач, бизнес ментор, филмов директор и фасилитатор на връзките с инвеститори.

● Майк Уолен - американски филмов продуцент, живеещ в София, с разнообразен опит в различни сфери.

● Радостина Ценова - партньор в инвестиционен фонд и специалист във финансови инвестиционни инструменти, сред основателите на „Bulgarian Venture Capital Association“.

● Благовеста Длагацева - ръководител на бизнес развитие и мениджър на инвеститорски клуб в областта на здравеопазването.

● Машрук Талукдар - мениджър на инвеститорски клуб в областта на устойчивост, енергия и климатични промени, оценител на бизнеси към европейската комисия.

За период от 5 години Камбарев и екипът му, като част от тази инвеститорска общност, са успели да помогнат на 130 общини в Европа да привлекат над 8,5 милиарда евро. Средно по 65 милиона на община. За сравнение - бюджетът на Смолян е 75 милиона. Този опит и уменията на Камбарев са ключови за бъдещото развитие на региона и връщането на живота в Смолян.

„Общото между общините, които виждаме, че се развиват добре, е че имат деен кмет. Такъв, който не само говори, а и действа. С делегацията, която пристига в Смолян, ние показваме, че чрез активна работа и действия можем да върнем живота в Смолян“, подчерта Камбарев.

Михал Камбарев не веднъж е споменавал, че липсата на атрактивни работни места за младите е една от основните причини за обезлюдяването на региона. При добре проектирана и функционираща инфраструктура област Смолян ще се превърне в атрактивно място за инвеститори и нови работодатели. Кандидатът за кмет с №66 в изборната бюлетина има богат опит в привличането на инвестиции и е уверен, че ще има такива, стига да се работи в тази посока.

Екипът на кандидат-кмета призовава всички, които имат идея или проект, в който вярват, но нямат средства или физическа възможност да ги осъществят, да се свържат с организаторите на инициативата на електронната им поща smolyan@promeni.bg или на лично съобщение във фейсбук страницата им и да разкажете накратко за идеята си, заедно с две имена и телефон за връзка. Входът е свободен и за всички останали, които искат да се запознаят с местния бизнес, идеите за развитие, и да черпят опит от едни от най-добрите в сферата.

signal

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ПП-ДБ

Вирни се горе