Институциите обсъдиха организацията за провеждане на състезанията от Световната купа по сноуборд

Институциите обсъдиха организацията за провеждане на състезанията от Световната купа по сноуборд

На работна среща днес, свикана от областния управител Захари Сираков в Областна администрация Смолян, се обсъдиха финалните детайли, свързани с организацията от страна на институциите за провеждане на състезания от Световната купа по сноуборд алпийски дисциплини ПАМПОРОВО 2024.

За първи път в историята си Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на FIS. Състезанието ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената и ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков.

Пистата се подготвя под вещото ръководство на директора на стартовете за Световната купа в Пампорово Виктор Гичев. Двата старта ще се състоят на 20 и 21 януари. Квалификациите ще започват от 9:00 часа, а финалите през този уикенд са насрочени за 13:00 часа.

Относно организацията на движението по републиканската пътна мрежа на страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ е публикувано съобщение.

На 20 януари /събота/ и 21 януари /неделя/, от 6:00 до 16:00 часа временно се ограничава транзитното движение на автомобили по участък от път III-8641 Пампорово - Смолян - от кръстовището с път III-864 до подхода за комплекс „Манастирите“.

По време на състезанието в отсечката ще бъдат пропускани превозни средства на организаторите и участниците, гости на хотели и собственици на имоти.

Транзитният трафик по направлението Проглед - Пампорова - Смолян ще се пренасочва по обходен маршрут по път II-86 Проглед - Соколовци - Смолян през прохода Рожен.

В събота и неделя между 6:00 и 16:00 часа се ограничава и движението на товарни автомобили по път III-864 Проглед - Пампорово - Стойките. Трафикът ще се пренасочва през проходите „Рожен“ и „Превала“. Препоръчително е водачите на камиони да използват и следните обходни маршрути Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - Смолян и обратно, както и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно, заради очакваното засилено движение към курорта Пампорово.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват временната организация на движение и указанията на „Пътна полиция“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В зоната на к.к. Пампорово е организиран безплатен транспорт за 20 и 21 януари в периода от 8:00 до 17:00 часа, който ще преминава по определения маршрут през 15 минутен интервал.

От автогарата в гр.Смолян ще има организиран превоз за пътуващите до Студенец в 10:00, 10:30 и 11:00 часа. Автобусите от Студенец за Смолян ще тръгват в 13:30, 14:00 и 14:30 часа. Цената на билета е 5 лева, като деца до 14 годишна възраст пътуват безплатно.

От автогарата в гр.Чепеларе за Студенец и обратно ще пътуват 3 автобуса в двете посоки, от 9:00 до 15:30 часа. Автобусите ще потеглят, когато се напълнят, и ще бъдат безплатни за всички пътници.

Движението на МПС на 20 януари /събота/ и 21 януари /неделя/, от 6:00 до 16:00 часа, ще се допуска в ограничените зони само с пропуск, на който е вписан регистрационния номер на превозното средство.

Хотелиерите са предупредени предварително да заредят депата си с газ, тъй като няма да се допускат цистерни в комплекса за периода на състезанията. Извозването на отпадъци ще се осъществява във вечерните часове. От снегопочистващата фирма декларираха, че имат готовност за поддържане на пътя.

Altenative text

Вирни се горе