Инициативата "Споделена Коледа“ помага на малкия Кристиян от село Старцево

 Инициативата "Споделена Коледа“ помага на малкия Кристиян от село Старцево

Инициативата "Споделена Коледа“ в Златоград помага на малкия Кристиян от село Старцево. През месец май 2022 г. 6-годишният Криси се сблъсква с една от най-ужасните диагнози – остра лимфобластна Б-клетъчна левкемия (рак на кръвта). Заболяване, което налага агресивно и трудно за понасяне лечение, с много странични ефекти и с неизвестно развитие, предаде БНР.

След всяко изпитание, Криси продължава напред с усмивка и в очакване на нова играчка или забавление. Целия път той изминава с майка си -Тони, с прекрасния екип на Детска клиника по онкохематология при УМБАЛ "Свети Георги", гр. Пловдив и с всички близки, познати и непознати жители на Община Златоград, съпричастни в борбата му за живот.

Тази година инициативата "Споделена Коледа" има своята мисия да помогне на Кристиян от с. Старцево, каза кметът на Златоград Мирослав Янчев:

"Радвам се, че ще може средствата, които ще се наберат от „Споделена Коледа“, да бъдат дадени на това семйство, за да продължи борбата за лечението му. В навечерието на тези празници трябва да накараме хората да се усмихнат и да се почувстват обгрижени.

Нека не се хващаме за това колко средства ще бъдат дарени. Важен е жестът. Важно е отношението и топлината, която ще се предаде към нуждаещите се".

В момента Криси е на лечение, което поддържа болестта в ремисия. Лекарствата, които приема, са осигурени от НЗОК, но необходимите изследвания са свързани с пътувания до гр. Пловдив, с много голям риск от непредвидими резултати и разходи.

Криси и майка му благодарят на всички хора, които ги подкрепят! Благодарят, че ще имат още една щастлива и споделена Коледа!

Всеки желаещ да се включи в инициативата "Споделена Коледа", може да го направи на обявената банкова сметка. Дарение може да се направи и в поставените кутии в търговските обекти по населените места в Община Златоград. Освен това могат да се дарят играчки, храни и продукти в срок на годност, които се събират в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Златоград и сградите на кметствата. А между 19 и 22.12.2023 г., с помощта на ученици и доброволци подаръците ще бъдат доставени в домовете на хората в нужда, допълни кметът Мирослав Янчев

"Искам да пожелая на всички да бъдат първо здрави, спокойни и по - отговорни за това да помагат. Тези подаръци се правят за това – да накараме хората да бъдат поне за малко щастливи".

Вирни се горе