Стартира инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“

Стартира инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“

От 1 февруари до 6 октомври 2023 г. е отворена отново за участие инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“. За шеста поредна година община Смолян чрез своя календар ще подпомогне дете в нужда. Кауза, която си заслужава да продължим заедно. Предизвикваме ви отново да погледнете творчески през обектива и да представите природата около вас такава, каквато я виждате и улавяте. Запечатайте в снимка безкрайните пейзажи на Родопа планина, недокоснати от човека или пък оформени от неговата дейност. Целта е да фокусираме вниманието си към красотата, която ни заобикаля. Идеята е да покажем местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности. Нека ги съберем и съхраним в годишния календар за 2024 г.

Фотосите трябва да съдържат елементи от градския пейзаж или природните дадености, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.

В кампанията може да участва всеки, който проявява интерес към нея. Условието е да изпращате максимум до 5 /пет/ броя снимки представени в цифров вид - черно-бели или цветни, тип на файла- jpg. В начинанието могат участват само авторски снимки.

Големината на изображението трябва да бъде не по-малка от 1200x1600 пиксела.

Фотографиите се изпращат на e-mail: obshtina_smolyan@abv.bg с посочени: трите имена на автора на снимката, възраст, адрес, телефон за връзка, кратко описание на фотоса и мястото, където е направена.

Фотосите ще бъдат качвани на фейсбук страницата на инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“, където всеки ще може да даде гласа си за предпочитаната от него снимка.

24 от тях ще бъдат оценени и класирани от комисия.

Селектираните снимки ще се използват за отпечатването на календар на община Смолян, като всяка снимка ще съдържа името на нейния автор.

След отпечатване на календара, той ще бъде разпространяван за продажба, а със събраните средства отново ще подпомогнем дете в нужда от Смолян и региона.

Краен срок за изпращане на фотографиите: 06.10.2023 г. до 17.00 ч. За допълнителна информация: тел. 0882 070901

Избраните кадри за календара на 2024 година ще бъдат обявени на 16.10.2023 г. на страницата на събитието и сайта на община Смолян.

Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.

Очакваме вашите снимки, включете се в инициативата, за да покажем красотата и неповторимостта на нашия роден край!, съобщиха от общинската администрация.

Вирни се горе